Η Ελλάδα πιο καινοτόμος χώρα στις ΣΔΙΤ

Ως η πλέον καινοτόμος χώρα στην αξιοποίηση ΣΔΙΤ (Συμπράξεων Δημοσίου- Ιδιωτικού Τομέα) έχει χαρακτηρισθεί από την ΕΕ η Ελλάδα , δήλωσε ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ, Νίκος Μαντζούφας, μιλώντας σ΄εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας , με θέμα « Επενδύοντας στην Τοπική Ανάπτυξη». Ο κ. Μαντζούφας επισήμανε ότι από το 2014 μέχρι σήμερα έχουν συναφθεί συμβάσεις για 12 μεγάλα έργα , συνολικού προϋπολογισμού 650 εκατομμυρίων ευρώ . Απ΄αυτά, τα εννέα έχουν ήδη παραδοθεί, ένα ολοκληρώνεται και δυο είναι υπό κατασκευή . Μεταξύ των έργων που ολοκληρώθηκαν είναι σχολεία, η τηλεματική και το ηλεκτρονικό εισιτήριο των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας , το έργο της Διαχείρισης των Απορριμμάτων της Δυτικής Μακεδονίας κ.α .

Επίσης υπογράμμισε ότι στο σχετικό έλεγχο που πραγματοποιεί για τα έργα αυτά σ' όλες τις χώρες ο ΟΟΣΑ, δεν υπήρξε για την Ελλάδα καμία παρατήρηση ενώ θετικές αναφορές έχουν γίνει και από το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η Αναστασία Τσώμου , διευθύντρια του γραφείου του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα, σε παρέμβαση της, υπογράμμισε τη σημασία των έργων των ΣΔΙΤ. «Προχωράμε με προσεκτικά βήματα» είπε .

Την εκδήλωση χαιρέτισε εκ μέρους του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ο βουλευτής και πρώην υπουργός, Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος χαρακτήρισε «εξαιρετικό εργαλείο» τα ΣΔΙΤ, σημειώνοντας τη συμβολή που μπορούν να έχουν ώστε να καταστούν "και βιώσιμες και «έξυπνες» και όμορφες οι πόλεις".


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα