Αθήνα: Διατηρητέο κτίριο στην Ερμού μετατρέπεται σε... καταφύγιο δικτύωσης

Tης Στεφανίας Σούκη

«Ανακαλύψτε ένα καταφύγιο δικτύωσης στην καρδιά της Αθήνας».

Αυτό είναι το σλόγκαν της Spaces, της ολλανδικής εταιρείας η οποία συνδέεται με τον όμιλο της Regus, προσφέρει συνεργατικούς χώρους και επιχειρηματικά κέντρα σε όλες τις μεγάλες πόλεις του κόσμου και ήρθε στην «καρδιά» της Αθήνας σε ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά διατηρητέα της οδού Ερμού, στον αριθμό 56. Θα ακολουθήσει μέσα στο Μάϊο το δεύτερο σημείο στην Αθήνα, αυτή τη φορά στο Μαρούσι στο συγκρότημα Green Plaza, ένα από τα πλέον σύγχρονα κτίρια γραφείων το οποίο πληροί όλες τις σύγχρονες ενεργειακές προδιαγραφές.

Η εταιρεία απευθύνεται σε επιχειρηματίες, εταιρείες και οργανισμούς όλων των κατηγοριών, οι οποίοι δίνουν σημασία στην λεπτομέρεια και στο άνετο και επαγγελματικό περιβάλλον εργασίας και όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο κ. Martijn Roordink, συνιδρυτής της Spaces «"Η Αθήνα είναι μια πολύ ζωντανή πόλη με μεγάλες δυνατότητες και η οδός Ερμού είναι από τους πιο κεντρικούς και ζωντανούς δρόμους. Πιστεύω πως η Spaces θα αποτελέσει μια εστία έμπνευσης για τους χρήστες της και πως μέσα από τους χώρους της θα γεννηθούν καινοτόμες ιδέες και εμπνευσμένες συνεργασίες.»


Η τοποθεσία στην οδό Ερμού 56 ανταποκρίνεται στις ποικίλες απαιτήσεις του χώρου εργασίας των σημερινών επιχειρηματιών και επιχειρήσεων. Πρόκειται για ένα εμβληματικό κτίριο με 270 θέσεις εργασίας και 85 co-working desks ενώ όλο το κέντρο εκτείνεται σε 1.309 τ.μ.. Ο χώρος ανακαινίστηκε εξ ολοκλήρου, με βάση τις προδιαγραφές της Spaces, με στόχο τη συνεργασία, το networking και την καινοτομία.

«Στο Spaces Ερμού καταφεύγουν πολλοί επιχειρηματίες για να αναπτύξουν τις ιδέες τους. Μεταξύ αυτών είναι επιχειρήσεις hi-tech και πολυεθνικές. Το Spaces είναι ένας δημιουργικός χώρος όπου μπορείτε να εργαστείτε, να δείτε τα email σας και να συναντήσετε πελάτες. Όταν πάλι θέλετε να επικεντρωθείτε στη δουλειά σας, μπορείτε να το κάνετε γρήγορα και αποτελεσματικά χάρη στο ασφαλές δίκτυο WiFi», αναφέρουν οι επιτελείς της εταιρείας. 



Η εταιρεία επέλεξε την οδό Ερμού ως τοποθεσία γιατί πρόκειται για ένα πολύ ζωντανό σημείο της πόλης και είναι, σύμφωνα με τους επιτελείς της, ένα κτίριο, το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες τόσο για δικτύωση και πολύ καλά σχεδιασμένους κοινόχρηστους χώρους όσο και για συναντήσεις και εργασία σε ένα περιβάλλον που μπορεί κανείς να συγκεντρωθεί στο αντικείμενό του.


Οσον αφορά το Spaces Green Plaza περιλαμβάνει 1.694 τ.μ. γραφειακών χώρων, ένα business club 432 τ.μ., προσφέροντας 61 θέσεις εργασίας και 12 co-working desks. Ο νέος χώρος έχει το πλεονέκτημα ότι στεγάζεται σε ένα από τα πλέον σύγχρονα, ενεργειακά κτίρια στο πλέον γνωστό επιχειρηματικό άξονα της Αθήνας, στο Μαρούσι με εύκολη πρόσβαση στην Αττική Οδό, το αεροδρόμιο και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η Spaces αυτοπροσδιορίζεται ως μία εταιρεία η οποία προσφέρει ένα εμπνευσμένο περιβάλλον εργασίας σε επαγγελματίες και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις τονώνοντας το επιχειρηματικό πνεύμα, την γέννηση ιδεών και την δικτύωση. Δίπλα στο χώρο γραφείων, υπάρχουν μέλη και αίθουσες συσκέψεων, που ευνοούν την αλληλεπίδραση και την συνεργασία.

«Απευθυνόμαστε προς όλους όσοι ζουν εμπνευσμένα. Αυτούς που ταράζουν τα εταιρικά νερά, τους επιχειρηματικούς νομάδες, τους freelancers, τους δραστήριους επιχειρηματίες, τους διεθνείς εργαζόμενους, τους εργαζόμενους εν κινήσει, τις ομάδες των έργων, τις start-up αλλά και τις εδραιωμένες εταιρείες».

Προερχόμενο από το Αμστερνταμ, το Spaces χτίστηκε πάνω στην ιδέα ότι η επιτυχία γεννά περισσότερη επιτυχία, δημιουργώντας χώρους εργασίας που εξυπηρετούν κάθε ανάγκη. Η εταιρεία έχει παρουσία αυτή την στιγμή σε Ευρώπη, Καναδά, Ηνωμένες Πολιτείες, Λατινική Αμερική, Αφρική, Αυστραλία και Ασία και συνδέεται με την Regus, τον γνωστό, παγκόσμιο πάροχο επαγγελματικών χώρων ευέλικτης εργασίας που καλύπτει ανάγκες των μεγάλων εταιρειών όσο και των μικρών επιχειρήσεων και έχει μακροχρόνια παρουσία και στην ελληνική αγορά.



newmoney.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα