ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Νέες προειδοποιήσεις από τον ΠΟΕ για τον εμπορικό πόλεμο

Ένας κανονικός εμπορικός πόλεμος μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ θα είχε «σοβαρό αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), Ρομπέρτο Αζεβέντο στο βρετανικό δίκτυο BBC.

Παράλληλα, ο κ. Αζεβέντο προειδοποίησε ότι, υπάρχει ο κίνδυνος η ανάπτυξη να επιβραδυνθεί «πολύ γρήγορα» και συνέχισε λέγοντας ότι, δεν έχει ξεκινήσει ακόμα ένας παγκόσμιος πόλεμος, ο πλανήτης «βλέπει τις πρώτες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση».


Το μέγεθος της ζημιάς που θα προκληθεί στην παγκόσμια οικονομία και ο ρυθμός εξάπλωσης της θα εξαρτηθούν από το τι θα περιλαμβάνει ένας εμπορικός πόλεμος, σημείωσε μεταξύ άλλων ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.


«Άλλο είναι να περιοριστεί μόνο στον χάλυβα και στο αλουμίνιο και εντελώς άλλο είναι να μιλά κανείς για εκατοντάδες και χιλιάδες προϊόντα. Και ο αντίκτυπος θα είναι σημαντικά διαφορετικός» συμπλήρωσε.

Ωστόσο είπε ότι, δεν υπάρχει ιδιαίτερη αμφιβολία ότι μια εμπορική σύγκρουση είναι «μεγάλο πρόβλημα». «Δεν νομίζω ότι πιστεύει κανείς ότι πρόκειται για κάτι μικρό, ακόμα και εντός της αμερικανικής κυβέρνησης. Αυτές οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη ακριβώς διότι ο κόσμος αρχίζει να κατανοεί, ελπίζω, το πόσο σοβαρό είναι αυτό και το είδος των επιπτώσεων που θα μπορούσε να έχει στην παγκόσμια οικονομία».

Σύμφωνα με τον κ.Αζεβέντο, οι διαμάχες μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας είναι από τις δυσκολότερες στιγμές που έχει αντιμετωπίσει ο Οργανισμός κατά τα 23 χρόνια ιστορίας του. «Εάν δεν είναι η δυσκολότερη, τότε είναι μία από τις δυσκολότερες, αυτό είναι σίγουρο», δήλωσε.


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


                                                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]