Ρεκόρ αύξησης παραγγελιών και παραγωγής στο μεταποιητικό τομέα στην Ελλάδα

Oι ρυθμοί αύξησης του συνόλου των νέων παραγγελιών, της παραγωγής και της αγοραστικής δραστηριότητας στο μεταποιητικό τομέα στην Ελλάδα κατέγραψαν υψηλές τιμές, αντίστοιχες με εκείνες που σημειώθηκαν μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση, σύμφωνα με την Markit.

Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη ήταν η εντονότερη που έχει καταγραφεί από την αρχή συλλογής στοιχείων στον συγκεκριμένο τομέα εδώ και πεντέμισι χρόνια. Οι τάσεις αυτές ενθάρρυναν, με τη σειρά τους, τις εταιρείες να προσλάβουν επιπλέον εργαζομένους με τον ταχύτερο ρυθμό στην ιστορία της έρευνας. Εν τω μεταξύ, η αύξηση του κόστος εισροών παρέμεινε σημαντική και συνέβαλλε στη δεύτερη συνεχή αύξηση των μέσων τιμών πώλησης.

Ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της IHS Markit για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα (Purchasing Managers’ Index – PMI) –ένας σύνθετος δείκτης που έχει σχεδιαστεί για να μετρά την απόδοση της μεταποιητικής οικονομίας– έκλεισε πάνω από το σημείο μηδενικής μεταβολής των 50.0 μονάδων τον Φεβρουάριο. Επιπλέον, κλείνοντας στις 56.1 μονάδες, τιμή υψηλότερη από τις 55.2 μονάδες του Ιανουαρίου, ο δείκτης υπέδειξε την εντονότερη βελτίωση των επιχειρησιακών συνθηκών από τον Ιούνιο του 2000. Η αύξηση επέκτεινε την τρέχουσα περίοδο συνεχούς ανάπτυξης σε εννέα μήνες, τη μακρύτερη περίοδο συνεχούς αύξησης μετά την οικονομική κρίση.



enikonomia.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα