ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Οριστική συμφωνία για το «Athens Alive» - Στα 100 εκατ. η επένδυση Γιαννακόπουλου!

Σε οριστική συμφωνία για τη μετοχική σύνθεση της σύμπραξης του μεγαλεπίβολου πρότζεκτ «Athens Alive» κατέληξαν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και τα πολυεθνικά «Funds» στην καθοριστική συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στο Λονδίνο.

Το συγκεκριμένο ζήτημα της κατανομής των ποσοστών αλλά και του καταμερισμού των αρμοδιοτήτων της κάθε εταιρείας, υπήρξε ένα από τα βασικά θέματα προς διευθέτηση στη σχετική ατζέντα της συνάντησης των εμπλεκόμενων εταιρειών στην αγγλική πρωτεύουσα. Μόνο τυχαίο δεν ήταν άλλωστε το γεγονός ότι το «παρών» έδωσαν νομικοί σύμβουλοι όλων των πλευρών προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες για τη δημιουργία του «κονσόρτσιουμ».

Το SDNA αποκαλύπτει τα τρία βασικά μέρη που σχετίζονται με τη δημιουργία (ουσιαστικά) της πολυεθνικής αυτής σύμπραξης/συνεργασίας, έτσι όπως αυτή οριστικοποιήθηκε στη συνάντηση της Τετάρτης στο Λονδίνο.

Α)Τα ποσοστά συμμετοχής στη μετοχική σύνθεση για το «Athens Alive» ως συνολικό πρότζεκτ είναι 80% για τα πολυεθνικά «Funds» και 20% για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

Β) Oσον αφορά την ΠΑΕ, την ΚΑΕ και τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, το μάνατζμεντ θα έχει εξ ολοκλήρου ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος όταν ασφαλώς ενταχθούν στο συνολικό πρότζεκτ.

Κι αυτό διότι στο Λονδίνο ολοκληρώθηκε ο επιμερισμός των αρμοδιοτήτων αναλογικά με την τεχνογνωσία και το «Know-how» του κάθε εμπλεκόμενου επενδυτή, με τον κ. Γιαννακόπουλο να «τρέχει» τον Παναθηναϊκό στο σύνολό του και τους ξένους συμπαίκτες του να «τρέχουν» τις εργασίες στα γήπεδα, τις εμπορικές χρήσεις κλπ.

Γ)Για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο επικυρώθηκε επίσης η υποχρεωτική παρουσία του ως επικεφαλής σε ΠΑΕ, ΚΑΕ και Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό για τρία χρόνια από την ημέρα των υπογραφών του συνολικού πρότζεκτ, ενώ η οικονομική συμμετοχή του στον «κουμπαρά» της συνολικής επένδυσης - μαμούθ υπολογίζεται κοντά στα 100 εκατ. ευρώ, συν την ενσωμάτωση των μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο «πακέτο» του «κονσόρτσιουμ».

Το ακριβές οικονομικό νούμερο συμμετοχής του κ. Γιαννακόπουλου, βέβαια, είναι σε άμεση συνάρτηση με το σύνολο των χρημάτων που θα επενδύσουν τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα μέρη. Με την υποσημείωση ότι στο αρχικό πλάνο γινόταν αναφορά για αστρονομικά ποσά από 600 εκατ. ευρώ ως και 1.1 δισ. ευρώ (!), με τη διαφορά στο ύψος της επένδυσης να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις τροποποιήσεις στις οποίες θα υπαχθεί το αρχικό σχέδιο που έχουμε παρουσιάσει παλαιότερα και με τη μορφή μακέτας. 


sdna.grΕγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


                                                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]