70 Σέρβικες εταιρείες τον Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη

Η μεγαλύτερη σερβική επιχειρηματική αποστολή τα τελευταία 20 χρόνια, τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Σερβίας/Ελλάδας.

Η μεγαλύτερη σερβική επιχειρηματική αποστολή στην Ελλάδα, αποτελούμενη από περισσότερες από 70 σερβικές επιχειρήσεις, θα συμμετάσχει στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Σερβίας-Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στο Επιχειρηματικό Φόρουμ θα απευθύνει χαιρετισμό ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αρμόδιος για ευρωπαϊκές και οικονομικές υποθέσεις, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, αρμόδιος για επενδύσεις, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας. Έχουν προσκληθεί να απευθύνουν χαιρετισμούς η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης κα Μαρία Τσαρουχά, και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ θα συμμετάσχουν με ομιλίες τους ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ κ. Αθανάσιος Σαββάκης, καθώς και πρόεδροι τοπικών επιμελητηρίων. 

Το φόρουμ οργανώνεται από το Οικονομικό και Εμπορικό Γραφείο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βελιγράδι, τo «Enterprise Greece», που είναι η κρατική οργάνωση που αναφέρεται στο Υπουργείο Οικονομίας της Ελλάδας και ασχολείται με τις διεθνείς επιχειρήσεις της Ελλάδας, και το Ελληνο-Σερβικό Επιμελητήριο Ελλάδας. 

Αναμένονται επιβεβαιώσεις σχετικά με τη συμμετοχή κυβερνητικών και επιχειρηματικών αρχών από το Βελιγράδι. 

Περισσότερες από 150 ελληνικές εταιρίες και επιχειρήσεις από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη θα συμμετάσχουν στο Επιχειρηματικό Φόρουμ, με σκοπό να συναντήσουν τους ομολόγους τους από τη Σερβία, προκειμένου να διερευνήσουν πιθανή επιχειρηματική συνεργασία στους ακόλουθους τομείς:

-Ενέργειας
-Τροφίμων και Γεωργίας
-Τουρισμού
-Αγοράς ακινήτων
-Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής
- Φαρμακευτικών προϊόντων

Εκατοντάδες b2b συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Σέρβων επιχειρηματιών θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Φόρουμ, με στόχο να επιτευχθούν σημαντικές συμφωνίες και συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων της Σερβίας και της Ελλάδας. 

Παρά την πρόσφατη πώληση ελληνικών τραπεζικών καταστημάτων, οι ελληνικές επενδύσεις στην Δημοκρατία της Σερβίας παραμένουν σε υψηλό επίπεδο. Αν και το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών παραμένει εξαιρετικά χαμηλό, λαμβάνοντας υπόψη τις παραδοσιακά καλές κοινωνικό-πολιτικές σχέσεις, οι Σέρβοι κάθε χρόνο, υποστηρίζουν σε μεγάλο βαθμό τα έσοδα του ελληνικού τουρισμού. Με αυτά τα δεδομένα το Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας – Σερβίας αναμένεται να δημιουργήσει νέα οικονομική και επιχειρηματική δυναμική μεταξύ των δύο χωρών. 

Ένα δεύτερο Επιχειρηματικό Φόρουμ, με ανάλογη στόχευση, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα σε μερικούς μήνες, ενώ το αντίστοιχο Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί το 2019 στο Βελιγράδι.



πηγή: voria.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα