Στο 1,2 τρισ. δολάρια η αξία των συγχωνεύσεων και εξαγορών το πρώτο τρίμηνο

Οι συγχωνεύσεις και εξαγορές παγκοσμίως εμφάνισαν την καλύτερη αρχή όλων των εποχών κατά τη διάρκεια του α΄ τριμήνου του 2018, και η αξία τους διαμορφώθηκε στα 1,2 τρισ. δολάρια, καθώς η φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ και η ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη, οδήγησε πολλές εταιρείες να προχωρήσουν σε συμφωνίες.

Οι ισχυρές κεφαλαιαγορές και αγορές χρέους και η αύξηση των ταμειακών ροών των επιχειρήσεων βοήθησε επίσης στην τόνωση της εμπιστοσύνης των CEOs, πείθοντάς τους ότι τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να επιδιώξουν μετασχηματιστικές συγχωνεύσεις.

"Η σαφήνεια στον τομέα των φόρων έχει αποκλείσει κάποιες δραστηριότητες εξαγορών και συγχωνεύσεων που ήταν στρατηγικά επιτακτικές, αλλά οι εταιρείες περίμεναν για το σωστό timing", τόνισε ο Anu Aiyengar, επικεφαλής των εξαγορών και συγχωνεύσεων της JP Morgan Chase & Co στη Βόρεια Αμερική.

Ενώ η αξία των συμφωνιών Μ&Α παγκοσμίως αυξήθηκε 67% σε ετήσια βάση στο α΄ τρίμηνο του 2018, ο αριθμός των συμφωνιών μειώθηκε κατά 10% στις 10.338, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters.

Μεταξύ των μεγαλύτερων συμφωνιών που έλαβαν χώρα στη διάρκεια του τριμήνου, ήταν η συμφωνία των 67 δισ. δολαρίων της απόκτησης της Express Scripts Holding από την Cigna Corp, και τη συμφωνία των 38,5 δισ. δολαρίων της γερμανικής ΕΟΝ για την απόκτηση της μονάδας ΑΠΕ της RWE, Innogy.

Οι όγκοι εξαγορών και συγχωνεύσεων διπλασιάστηκαν στην Ευρώπη στο α΄ τρίμηνο, ενώ στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 67% και στην Ασία 11%.



kerdos.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα