Υποβλήθηκαν πάνω από 1.000 επενδυτικά αιτήματα στο Enterprise Greece

O Τομέας Επενδύσεων του Enteprise Greece δέχθηκε και χειρίστηκε περισσότερα από 1.000 αιτήματα μέσα το 2017 μέσω του επενδυτικού help desk, στο πλαίσιο των υπηρεσιών που έχει αναπτύξει για τη διαχείριση αιτημάτων διεθνών και Ελλήνων επενδυτών.

Σύμφωνα με τον απολογισμό του φορέα για την προηγούμενη χρονιά, το 2017 πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με 3.300 διεθνείς επενδυτές και ελληνικές επιχειρήσεις, εκ των οποίων, περίπου 30 εταιρείες έχουν ήδη αναπτύξει συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια για την Ελλάδα.

Επιπλέον, μέσω του χαρτοφυλακίου ιδιωτικών επενδυτικών έργων που διατηρεί και προωθεί ο τομέας επενδύσεων του Εnterprise Greece πέρυσι πραγματοποιήθηκε η προώθηση 60 στοχευμένων επενδυτικών προτάσεων σε διεθνείς επενδυτές με ώριμο ενδιαφέρον, καθώς επίσης και η υποδοχή 17 οργανωμένων αποστολών στελεχών ξένων επιχειρήσεων, επιχειρηματικών φορέων και κρατικών φορέων. Χώρες προέλευσης των αποστολών ήταν οι: Κίνα, Ολλανδία, Πολωνία, Ιταλία, Γαλλία, Χόνγκ Κόνγκ, ΗΠΑ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Εντός του 2017, στο πλαίσιο της Υποστήριξης Επενδύσεων, ο Τομέας Επενδύσεων επίλυσε το 86% των υποθέσεων επενδυτών που αναζήτησαν τη συνδρομή του Οργανισμού, στο πλαίσιο της υλοποίησης επένδυσής τους στην Ελλάδα, μέσω του Διαμεσολαβητή του Επενδυτή, ενώ το υπόλοιπο 14% βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τέλος, πέρυσι, εντάχθηκαν, όπως επισημαίνεται στον απολογισμό, στη διαδικασία Fast Track, 3 νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 600 εκ. ευρώ, τα οποία αναμένεται να δημιουργήσουν 1.050 νέες θέσεις εργασίας.



enikonomia.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα