ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Τρεις "μνηστήρες" για το master plan της ΔΕΘ- Helexpo AΕ

Tρεις εταιρείες έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ανάληψη του έργου του master plan του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ- Helexpo AΕ, Κυριάκος Ποζρικίδης στο πλαίσιο της έναρξης των εκθέσεων «Detrop Boutique», «Artozyma» και «Ελλήνων Κόσμημα».

Επιπλέον κ. Ποζρικίδης είπε ότι,έως τον Σεπτέμβριο αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το master plan για την ανάπλαση του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης και μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους αναμένεται και το «πράσινο φως» από το υπουργείο Περιβάλλοντος για τις οριστικές μελέτες ειδικού χωρικού σχεδιασμού και στρατηγικής περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Αναστάσιος Τζήκας δήλωσε ότι, « ο διαγωνισμός για το master plan ανάπλασης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης προκηρύχθηκε και εντός του 2018 αναμένουμε την κατακύρωσή του».
Υπογραμμίζεται ότι το έργο της ανάπλασης του εκθεσιακού κέντρου Θεσσαλονίκης, αφορά σε project ύψους 120 εκατ. ευρώ, που θα πλαισιωθεί και με τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου. H υλοποίηση του ειδικού χωρικού σχεδιασμού θα καλύψει όλα τα χωροταξικά και πολεοδομικά θέματα, ενώ θα δοθεί μεγάλη έμφαση στη διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς και με την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως αναφερόταν σε παλαιότερη σχετική ανακοίνωση της ΔΕΘ-Helexpo.

Η διοίκηση της εταιρείας υπενθύμισε ότι, η πρόταση προς το υπουργείο Περιβάλλοντος αφορά τη δημιουργία σύγχρονου εκθεσιακού, συνεδριακού και επιχειρηματικού κέντρου, στην έκταση των 180 στρεμμάτων των υφιστάμενων εκθεσιακών εγκαταστάσεων, καθώς και μητροπολιτικού πάρκου. 

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo AE, απώτερος στόχος της ανάπλασης του Εκθεσιακού Κέντρου και της δημιουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου, είναι η υλοποίηση νέου τοπόσημου για τη Θεσσαλονίκη του μέλλοντος.enikonomia.grΕγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


                                                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]