James Patterson: Μην δέχεστε το "όχι" όταν κάτι μέσα σας λέει "ναι"

O James Patterson περί Παραγωγικότητας

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑΣ: ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΡΕΚΟΡΝΤΜΑΝ (87 ΝΟ.1 ΜΠΕΣΤΣΕΛΕΡΣ). ΠΡΩΗΝ CEO, J. WALTER THOMPSON

Μην δέχεστε το "όχι" όταν κάτι μέσα σας λέει "ναι". Λίγο πριν η Little, Brown κυκλοφορήσει το "Και Ήρθε Μια Αράχνη" (Along Came A Spider), το πρώτο από τα βιβλία μου με πρωταγωνιστή τον Alex Cross, είπα ότι ήθελα να κάνω μια διαφήμιση στην τηλεόραση. Είπαν, "Δεν κάνουμε τηλεοπτικά σποτ". Έτσι πήγα και έκανα ένα μόνος μου με ελάχιστα χρήματα - $ 1.500. Τότε τους το έδειξα και είπαν, "Ω, μας αρέσει αυτό". Είπα, "Ας το παίξουμε." Τότε ήταν που ξεκίνησαν όλα. Το βιβλίο και εγώ μπήκαμε στη λίστα των bestsellers.

Μόλις σταμάτησα να ασχολούμαι με τη διαφήμιση, είχα πολύ περισσότερο χρόνο. Θυμάμαι να πηγαίνω στον εκδότη μου και να λέω, "Θέλω να κάνω περισσότερα από ένα βιβλία το χρόνο." Τους είπα ότι το ένα διαδραματιζόταν σε ένα παραθαλάσσιο σπίτι, και ήταν μυστηρίου. Και το άλλο ήταν το Ημερολόγιο της Σούζαν για τον Νίκολας. Ο άνθρωπος που διοικούσε την Time Warner είπε: "Θέλουμε να βγάλουμε το The Beach House", αλλά δεν θέλουμε το "Ημερολόγιο της Σούζαν" επειδή δεν είναι το σήμα κατατεθέν σου ". Και είπα, "δεν σκέφτομαι τον εαυτό μου ως εμπορικό σήμα. Αλλά αν είχα ένα, νομίζω ότι το εμπορικό μου σήμα θα ήταν ότι όταν ανοίγεις ένα βιβλίο του James Patterson οι σελίδες αρχίζουν πραγματικά να πετούν ". Ήταν μια μεγάλη στιγμή στην καριέρα μου, επειδή ήταν το σημείο στο οποίο από τη δημοσίευση ενός βιβλίου το χρόνο, προχώρησα τελικά σε 20. Και σε πολλά είδη λογοτεχνίας.

Αντιμετώπισα την ίδια αντίδραση όταν άρχισα να γράφω παιδικά βιβλία. Οι άνθρωποι έχουν την τάση να παραμένουν στη ζώνη άνεσής τους και πολλοί πίστευαν ότι μπορούσα να κάνω μόνο θρίλερ ενηλίκων. Εγώ, όμως, ήξερα ότι μπορούσα να γράψω μεγάλα παιδικά βιβλία και ξεκίνησε το δικό μου παιδικό αποτύπωμα, τον JIMMY Patterson. Σήμερα βγάζω σχεδόν τόσα παιδικά bestsellers όσα και για ενήλικες.

*Από την επετειακή λίστα του Forbes με τα 100 κορυφαία εν ζωή επιχειρηματικά μυαλά του πλανήτη
 

 

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα