ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

H πολυεθνική που πενταπλασίασε τα κέρδη της στην Ελλάδα

Με ιδιαίτερα θετικά οικονομικά μεγέθη έκλεισε για την Pernod Ricard Hellas η χρήση για το οικονομικό έτος Ιούλιος 2016 – Ιούνιος 2017. Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας άγγιξε τα 79 εκατομμύρια ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΕΦΚ), παρουσιάζοντας αύξηση κατά 4,5% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, παρά τις συνεχιζόμενες δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 1,3 εκατομμύρια ευρώ σημειώνοντας πενταπλάσια άνοδο.

Ο Cyril Claquin, Managing Director της Pernod Ricard Hellas δήλωσε σχετικά: «Τα ανοδικά μεγέθη που καταγράφονται στα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματά μας αντικατοπτρίζουν τη δυναμική πορεία της Pernod Ricard Hellas, σε μια αγορά που αντιμετωπίζει ακόμα πολλές δυσκολίες. Οι θετικές επιδόσεις μας οφείλονται στην αύξηση των πωλήσεών μας σε συνδυασμό με τη σταθεροποίηση των λειτουργικών εξόδων μας. Ειδικότερα, η υψηλή απόδοση των πωλήσεών μας οφείλεται σε μια δυναμική και έμπειρη ομάδα και σε μια διοίκηση με σταθερά ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό. Και τα δύο αυτά, σε συνδυασμό με τη δυνατή παρουσία μας στην αγορά και τους ισχυρούς δεσμούς μας με τους πελάτες, μας επιτρέπουν να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο το πλούσιο και εξαιρετικά ισορροπημένο portfolio των Premium Brands μας, το οποίο περιλαμβάνει προϊόντα με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης σε ταχέως αναπτυσσόμενες κατηγορίες».

Στρατηγικός πυλώνας ανάπτυξης για την Εταιρεία παραμένουν, για μια ακόμη χρονιά, οι πολύ καλές ταμειακές ροές της Εταιρείας. Σε ένα δύσκολο περιβάλλον, η Εταιρεία κατάφερε να έχει πολύ καλούς δείκτες είσπραξης και κυκλοφορίας αποθεμάτων. Σημειώνεται ότι οι συνολικές πληρωμές φόρων και ασφαλιστικών εισφορών εντός της χρήσης ανήλθαν σε 54 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον Cyril Claquin «τα πρόσφατα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τη στρατηγική της εταιρείας «που εκπορεύεται από το νέο όραμά μας, να δημιουργούμε ανθρώπινες στιγμές χαράς και δημιουργικότητας για τους καταναλωτές μας – έννοια που εκφράζεται με τη γαλλική λέξη Convivialité. Αυτή η στρατηγική υλοποιείται με το να είμαστε πιο κοντά στους καταναλωτές μας και να γινόμαστε περισσότερο καινοτόμοι σε κάθε πτυχή της δραστηριότητάς μας. Ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτή τη νέα στρατηγική μας έχει οπωσδήποτε η on trade αγορά, γιατί εκεί τα brands μας συναντούν τους καταναλωτές μας και γίνονται Createurs de Convivialite, δημιουργοί σχέσεων και στιγμών χαράς ανάμεσα στους ανθρώπους».

Υπενθυμίζεται πως ο Cyril Claquin είχε παρουσιάσει το νέο όραμα της εταιρείας στην Ελλάδα για πρώτη φορά τον Νοέμβριο σε συνέντευξη του στο περιοδικό RetailBusiness και στο BusinessNews.gr. Στην ίδια συνέντευξη είχε αναφερθεί και στην θετική πορεία που καταγράφει η Pernod Ricard στην χώρα μας όσον αφορά τα οικονομικά μεγέθη.
businessnews.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]