H Apple προβληματίζεται από μια σειρά "αστείων" ατυχημάτων

Αν βάλει κάποιος χιλιάδες ανθρώπους, απασχολημένους στην οθόνη του κινητού τους να κινούνται μέσα σε ένα χώρο που κυριαρχούν οι γυάλινες επιφάνειες, δεν θέλει πολύ για να καταλάβει κάποιος πως αυτό μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα. Αυτό ακριβώς το πρόβλημα αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό η Apple στα καινούργια εντυπωσιακά της γραφεία.

Το διάσημο Apple Park, εκτείνεται σε μια έκταση 175 εκταρίων, φιλοξενεί 12.000 εργαζόμενους και είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου φτιαγμένο από γυαλί. Από την μέρα που άνοιξε, χαιρετίστηκε σαν ένα από τα πιο όμορφα και εμβληματικά μοντέρνα κτίρια. Λίγο καιρό όμως μετά τα εγκαίνια του, άρχισαν τα προβλήματα, καθώς οι υπάλληλοι της εταιρείας έπεφταν συνέχεια πάνω στις τζαμαρίες. 

Αν ήταν απλά χτυπήματα θα ήταν ένα ακόμα ¨αστείο" περιστατικό, όμως έχουν υπάρξει υπάλληλοι που έχουν κοπεί άσχημα και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της περιοχής. Ο ακριβής αριθμός των ατυχημάτων δεν είναι γνωστός, όμως μόνο την πρώτη μέρα λειτουργίας των καινούργιων γραφείων, εφτά άτομα καταγράφηκαν σαν τραυματίες από τις τζαμαρίες. Το κτίριο είναι "περικυκλωμένο από κυρτό γυαλί ύψους 15 μέτρων, το μεγαλύτερο στον κόσμο, ενώ στο εσωτερικό του, οι διαφορετικοί χώροι εργασίας είναι χωρισμένοι με γυαλί και έχουν και γυάλινες πόρτες. 

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, οι υπάλληλοι έχουν από την πρώτη στιγμή ξεκινήσει και κολλάνε αυτοκόλλητα και χαρτάκια στις τζαμαρίες για να τις ξεχωρίζουν και να μειώσουν τα ατυχήματα, όμως αφαιρέθηκαν από την διοίκηση γιατί χαλάνε την αισθητική του κτιρίου. 

Σύμφωνα με τους νόμους της πολιτείας της Καλιφόρνια, οι εργοδότες έχουν την υποχρέωση να προστατεύουν τους εργαζόμενους από γυάλινες επιφάνειες, μέσω ειδικών σημάνσεων και διακριτών σημάνσεων στο γυαλί. Υπάρχει λοιπόν αρκετά μεγάλη πιθανότητα να δούμε την Apple να αντιμετωπίζει αρκετές κατηγορίες και μηνύσεις γι' αυτό το θέμα, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει κατατεθεί κανένα παράπονο η μήνυση. 

Το Apple park κατασκευάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Norman Foster και είναι βασισμένο πάνω σε ιδέες του ιδρυτή της εταιρείας Steve Jobs.


emea.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα