Eurobank: Στρατηγική επιλογή η στήριξη νέων επιχειρηματιών

Στρατηγική επιλογή και διαχρονική προτεραιότητα για την Eurobank αποτελεί η στήριξη των νέων επιχειρηματιών τόνισε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Σταύρος Ιωάννου, μιλώντας σήμερα στην συνέντευξη τύπου για την προκήρυξη του έκτου κύκλου του προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης «egg», που έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με το «Corallia».

O κ. Ιωάννου αναφέρθηκε αναλυτικά στα «κανάλια» χρηματοδότησης, πέντε συνολικά, που θα έχουν στην διάθεση τους οι επιχειρήσεις, που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες χρηματοδότησης από τις μικρότερες μέχρι τις πιο σύνθετες. Επισήμανε επίσης ότι η Eurobank συνεργάζεται ήδη με δύο εταιρίες του egg, έχει υποστηρίξει ως χορηγός μια, ενώ εξετάζονται οι δυνατότητες για συνεργασίες με δύο ακόμη.

Τα αποτελέσματα των προηγούμενων κύκλων του προγράμματος που παρουσιάστηκαν ήταν εντυπωσιακά: Μέσω του egg μέχρι σήμερα, μεταξύ άλλων, 355 επιχειρηματίες δημιούργησαν 132 επιχειρηματικές ομάδες, 86 έχουν νομική μορφή με συνολικό αριθμό εργαζομένων πάνω από 210. Έχουν δημιουργηθεί 33 εταιρίες με τζίρο το 2016 πάνω από 1,1 εκατ. ευρώ, ενώ 22 εταιρίες έχουν λάβει συνολικά επενδύσεις/ χρηματοδότηση 2,1 εκατ ευρώ. Δεκαπέντε εταιρίες έχουν λάβει συνολικά χρηματοδότηση Eurobank 0,5 εκατ ευρώ. Έξι εταιρίες έχουν καταθέσει πατέντα και 17 εταιρίες έχουν κατοχυρώσει ευρεσιτεχνία. Στην εκδήλωση μίλησε επίσης ο Νικόλαος Βογιατζής από το Corallia και αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες του έκτου κύκλου του προγράμματος.
.
enikonomia.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα