Αλεξανδρούπολη: Στον χάρτη των ευφυών ενεργειακών πόλεων της Ευρώπης

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης & η δημοτική αρχή τοποθετούν την πόλη της Αλεξανδρούπολης στον χάρτη των ευφυών ενεργειακών πόλεων της Ευρώπης.

Με συνεπή στρατηγικό ενεργειακό σχεδιασμό και δέσμευση για την αξιοποίηση των διαθέσιμων Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ανακοινώνει την έγκριση του έργου με ακρωνύμιο “IRIS” (Integrated and Replicable Solutions for Co-Creation in Sustainable Cities), το οποίο αποτελεί το πρώτο εγκεκριμένο έργο του Δήμου Αλεξανδρούπολης στο πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 (Η2020) και μαζί με την πόλη της Κοζάνης αποτελούν τις δύο μοναδικές Ελληνικές πόλεις που συμμετέχουν στην θεματική των Ευφυών Πόλεων και Κοινοτήτων (Smart Cities and Communities) του Η2020.

Αποτελεί σημαντική επιτυχία του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΚΕΤΑ) και το Energy HIVE clusterενέργειας και φυσικών πόρων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο προϋπολογισμός του έργου “IRIS” είναι 17.996.569,05 €. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι το έργο “IRIS” έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία κατά την αξιολόγησή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


kataskevesktirion.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα