ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Airbnb: Μηνιάτικο από 551 ευρώ για όσους νοικιάζουν τα σπίτια τους

Σχεδόν διπλάσιο είναι το κόστος διαμονής στα αθηναϊκά ξενοδοχεία σε σύγκριση με τα καταλύματα που προσφέρονται προς ενοικίαση μέσω της Airbnb.

Όπως προκύπτει από στοιχεία της AirDNA η μέση ημερήσια τιμή μίσθωσης μιας κατοικίας στην Αθήνα υπολογίζεται σε 44 ευρώ όταν το κόστος στα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας –σύμφωνα με τη γερμανική μηχανή αναζήτησης HRS- «άγγιξε» το 12μηνο του 2017 τα 103 ευρώ την ημέρα.

Πρόκειται για μια διαφορά που είναι πολύ σημαντική.

Το ίδιο χάσμα τιμών μεταξύ ξενοδοχείων και καταλυμάτων βραυχρόνιας μίσθωσης εντοπίζεται και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Σύμφωνα με τη Statista, οι διαφορές για παράδειγμα σε Νέα Υόρκη, Τόκιο και Τορόντο είναι τεράστιες.

Συγκεκριμένα η μέση τιμή διανυκτέρευσης σε ξενοδοχείο υπολογίζεται σε 306 ευρώ, 240 ευρώ και 220 ευρώ αντίστοιχα, όταν το κόστος διαμονής σε κάποιο κατάλυμα της Airbnb κυμαίνεται πέριξ των 187 ευρώ, 193 ευρώ και 93 ευρώ.

Ένας ταξιδιώτης δηλαδή μπορεί να εξοικονομήσει έως και 119 ευρώ, 49 ευρώ και 127 ευρώ από τη διαμονή του σε έναν από τους παραπάνω δημοφιλείς προορισμούς.
Εισόδημα

Ένα έξτρα εισόδημα που ξεπερνά τα 551 ευρώ το μήνα μπορούν να κερδίσουν όσοι ιδιοκτήτες επιλέξουν να μισθώσουν το ακίνητό τους μέσω Airbnb.

«Το οικονομικό δέλεαρ, σε συνδυασμό με την υψηλή πληρότητα, δικαιολογεί το… ρεύμα που εμφανίζει το τελευταίο διάστημα ο συγκεκριμένο τρόπος αξιοποίησης ακινήτων«» τονίζουν στον Ελεύθερο Τύπο παράγοντες του εγχώριου Real Estate σημειώνοντας πως πάρα πολλά μεσιτικά γραφεία έχουν υποχρεωθεί να αποσυρθούν από το κομμάτι των μακροχρόνιων μισθώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ενεργές αγγελίες στην Αθήνα είναι σήμερα περισσότερες από 6.500 όταν για παράδειγμα πριν από σχεδόν ένα χρόνο ο αριθμός τους μόλις που ξεπερνούσε τις 2.500 κατοικίες.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


                                                                   

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]