Δίκτυο wi-fi σε 2.030 λεωφορεία, τρόλεϋ και τραμ του ΟΑΣΑ

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προωθούν, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, Δράση για την εγκατάσταση δικτύου Wi-Fi στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου.

Πιο συγκεκριμένα, η Δράση, συνολικού κόστους 900 χιλ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής 2014 -2020» και αφορά στην εγκατάσταση δικτύου Wi-Fi σε 2.030 οχήματα (λεωφορεία, τρόλεϋ και τράμ) του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), προκειμένου το επιβατικό κοινό να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο κατά τις μετακινήσεις του με τα εν λόγω Μέσα Μεταφοράς.

Στόχος της Δράσης, που υλοποιείται με την αγαστή συνεργασία των δύο Υπουργείων, είναι η προώθηση της χρήσης των νέων τεχνολογιών και της ψηφιακής οικονομίας, η μείωση του ψηφιακού χάσματος, καθώς και η αναβάθμιση των υπηρεσιών των αστικών συγκοινωνιών.

Ο επωφελούμενος πληθυσμός από την υλοποίηση του έργου είναι ιδιαιτέρως υψηλός. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΣΑ για το 2015, η επιβατική κίνηση σε λεωφορεία και τρόλεϋ έφτασε στις 352.116.000 μετακινήσεις και ο μέσος όρος παραμονή στο όχημα ήταν 20 λεπτά, αναφέρει το Υπουργείο.

Αντίστοιχα για το τράμ η επιβατική κίνηση ανήλθε για την ίδια περίοδο στις 14.482.000 μετακινήσεις.




kerdos.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα