Κέρκυρα: Έτοιμο το καλοκαίρι το Ikos Dassia

Στο νησί των Φαιάκων, ο τουρισμός είναι ένα -αν όχι το κυριότερο- έσοδο που αιμοδοτεί την οικονομία. Η Κέρκυρα είναι ένας από τους κλασσικούς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας και στον χώρο των τουριστικών επενδύσεων υπάρχει μεγάλη κινητικότητα. Μία από αυτές αφορά ένα από τα πλέον θρυλικά ξενοδοχεία του νησιού με δεκαετίες παρουσίας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ριζικής ανακατασκευής στα πρώην ξενοδοχεία του ομίλου Χανδρή στη Δασσιά της Κέρκυρας (Corfu Chandris και Dassia Chandris), από τον ξενοδοχειακό όμιλο Ikos Resorts, με σκοπό να λειτουργήσουν ως ένα ενιαίο 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα από 3 Μαΐου 2018. Τα δύο ξενοδοχεία, που εξαγοράστηκαν το Νοέμβριο του 2016 από τον όμιλο Ikos, θα λειτουργήσουν με την επωνυμία Ikos Dassia, με 403 δωμάτια, σουίτες και βίλες, επτά εστιατόρια, SPA και δύο Kids Clubs.

Η ανακατασκευή του ξενοδοχείου, ιδιοκτησίας οικογένειας Ανδρεάδη Sani και Ikos θα κοστίσει 100 εκατ. ευρώ και πρόκειται να ανοίξει επίσημα τις πύλες του στις 3 Μαΐου 2018. Κατασκευαστής είναι η ΑΚΤΩΡ που δραστηριοποιείται πλέον πολύ έντονα στον χώρο των τουριστικών κατασκευών.

Το ξενοδοχείο με τη νέα του εικόνα φιλοδοξεί να λειτουργεί σχεδόν όλο το χρόνο, κάτι που σημαίνει διεύρυνηση της τουριστικής περιόδου όχι μόνο για το ίδιο το ξενοδοχείο αλλά και για την τοπική κοινωνία (επιχειρήσεις εστίασης, αναψυχής κ.α.) με πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία.

Τα σημαντικά στοιχεία λειτουργίας του νέου ξενοδοχείου

Για την διαχείριση των νερών ανακυκλοφορίας, ύδρευσης, αποστράγγισης και λυμάτων η Ikos και η κατασκευάστρια Άκτωρ εμπιστεύτηκαν για ακόμα μια φορά την Υδάτωρ και τα προϊόντα Xylem, Lowara και Flygt.

Συγκεκριμένα για τα υδροστάσια, λεβητοστάσια, τον κλιματισμό και την τηλεθέρμανση επιλέχθηκαν κυκλοφορητές Lowara, υψηλής ενεργειακής απόδοσης Ecocirc XL καθώς και αντλίες In-Line LNE με inverter Hydrovar.

Οι ανάγκες της ύδρευσης θα καλυφθούν με δέκα περίπου φυγόκεντρες αντλίες καθώς και με τρία πιεστικά συγκροτήματα αποτελούμενα από τρεις κατακόρυφες, ανοξείδωτες, πιστοποιημένες για πόσιμο νερό, αντλίες Lowara e-SV, με ενσωματωμένο τον μοναδικό μετατροπέα συχνότητας Hydrovar, ο οποίος προσφέρει πολύ υψηλά επίπεδα εξοικονόμησης ενέργειας και συμβαδίζει με την περιβαλλοντική λογική του ξενοδοχείου.

Τα αντλιοστάσια λυμάτων και αποστράγγισης θα είναι εφοδιασμένα με την μοναδική τεχνολογία της Flygt και θα περιλαμβάνουν αντλίες που συνδυάζουν την ειδικού σχεδιασμού πτερωτή Ν της Flygt με επιπλέον ειδικό σύστημα κοπτήρων. Αντλίες Flygt θα διαθέτει και ο σύγχρονης τεχνολογικής λογικής βιολογικός του ξενοδοχείου.




corfupress.com


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα