Προ το πυλών ντιλ της ΕΛΤΕΧ Άνεμος με ξένο όμιλο

To πρώτο ντιλ στην ενέργεια με την είσοδο στρατηγικού επενδυτή φαίνεται να δρομολογεί η ΕΛΤΕΧ Άνεμος, θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ κατά 64% και η πρώτη ενεργειακή εταιρεία που εισήγαγε τις μετοχές της στο ελληνικό χρηματιστήριο. Ο ενεργειακός βραχίονας του κατασκευαστικού ομίλου φέρεται να βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με διεθνή όμιλο, με αρμόδιες πηγές να υποστηρίζουν ότι σχετικές ανακοινώσεις θα υπάρξουν σύντομα. Στην αγορά συνδέουν τις μετοχικές εξελίξεις στην ΕΛΤΕΧ Άνεμος και με το σχέδιο αναδιάρθρωσης που δρομολογείται τους τελευταίους μήνες στον όμιλο Ελλάκτωρ, το οποίο εκπορεύεται από την ανάγκη για ανακατανομή ρόλων μεταξύ των βασικών μετόχων. Λίγο πριν τις γιορτές, η Ελλάκτωρ είχε ανακοινώσει ότι το σχέδιο βρίσκεται υπό διαμόρφωση με τα σενάρια να φουντώνουν στην αγορά σχετικά με το εύρος και την μορφή που θα έχει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει συζητηθεί ακόμη και ο διαμοιρασμός δραστηριοτήτων καθώς και η πώληση περιουσιακών στοιχείων που δεν εντάσσονται στις παραδοσιακές δραστηριότητες, δίνοντας το βάρος στον τομέα των παραχωρήσεων και του περιβάλλοντος.

Η ενέργεια υπήρξε ανέκαθεν πεδίο ζωηρού επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, το οποίο συντόνιζε η οικογένεια Καλλιτσάντση. Οι κατασκευές αποτελούν προνομιακό πεδίο δράσης του κ. Δημήτρη Κούτρα και τα έργα περιβάλλοντος παρακολουθούνται στενά από τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Λεωνίδα Μπόμπολα. Ο τελευταίος έχει κρατήσει αποστάσεις από τις διαφωνίες κορυφής μεταξύ των δύο άλλων πλευρών που συνεχίζουν να είναι αγεφύρωτες.

Την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή στις ΑΠΕ προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας είχε ανακοινώσει και στο παρελθόν η διοίκηση της εταιρείας που ασκείται από τον κ. Αναστάσιο Καλλιτσάντση, ο οποίος ελέγχει λίγο πάνω από το 7% των μετοχών της εταιρείας.

Η εγκατεστημένη ισχύς του ομίλου ΕΛΤΕΧ Άνεμος ανέρχεται σε 260 MW. Συνολικά, η εταιρεία διαθέτει 16 αιολικά πάρκα των 253 MW, 1 μικρό υδροηλεκτρικό έργο 4,95 MW και 1 φωτοβολταϊκό έργο 2 MW. Η εταιρεία βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης νέου επενδυτικού προγράμματος, που περιλαμβάνει αιολικά πάρκα ισχύος 127,6MW και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2018. Επιπλέον η ΕΛΤΕΧ Άνεμος έχει στα σκαριά έργα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 639 MW, τα οποία βρίσκονται σε διάφορα στάδια της αδειοδοτικής διαδικασίας. Εξ αυτών 113 MW έχουν εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους.



newmoney.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα