Νέα 5άστερη τουριστική επένδυση €50 εκατ. στη Χαλκιδική

Της Στεφανίας Σούκη

Εχοντας ήδη εξασφαλίσει μέρος της χρηματοδότησης και την άδεια δόμησης από το δήμο Σιθωνίας η εταιρεία Happy Holidays βρίσκεται πλέον κοντά στην εκκίνηση για τη φιλόδοξη, μικτή τουριστική επένδυση, ύψους 50 εκατ. ευρώ που προωθεί στη Χαλκιδική.


Πρόκειται για το τουριστικό θέρετρο των 5 αστέρων που, σύμφωνα με τους επενδυτές θα συνδυάζει «παραδοσιακά ελληνικά και σύγχρονα στοιχεία» και πρόκειται να δημιουργήσει 220 νέες θέσεις εργασίας», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στην Ευρωπαϊκή Διαδικτυακή Πύλη Επενδυτικών Εργων, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, για τη συγκέντρωση των τρεχόντων και μελλοντικών επενδυτικών έργων στην Ε.Ε. και σκοπό, κυρίως, την προβολή τους στους επενδυτές. Το Porto Sarti Resort, σε απόσταση μόλις 5 λεπτών από το παραδοσιακό χωριό της Σάρτης του δήμου Σιθωνίας θα υλοποιηθεί σε φάσεις και θα περιλαμβάνει πεντάστερες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις (220 δωμάτια και σουίτες), μαρίνα 60 θέσεων και τουριστικές κατοικίες, χώρους εστίασης, κέντρο ευεξίας και θαλασσοθεραπείας, αθλητικές εγκαταστάσεις, πισίνες κ.α.


Η εταιρεία Ηappy Holidays, με πρόεδρο τον κ. Γιώργο Ιωσηφίδη, πέραν των ιδίων κεφαλαίων, έχει ήδη εξασφαλίσει επιχορήγηση για το έργο, ενώ, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά στην παρουσίαση του έργου της «επιδιώκει και την εξασφάλιση ευρωπαϊκών πόρων από την Ε.Ε. ή την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αλλά και τρίτους, στρατηγικούς επενδυτές. Μία διεθνής ξενοδοχειακή αλυσίδα που περιλαμβάνεται στο τοπ 20 διεθνώς (σ.σ. οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τα Preferred Hotels, έναν από τους διεθνείς παίκτες που θέλουν να ενδυναμώσουν την παρουσία τους στην ελληνική αγορά) έχει επιλεγεί προκειμένου να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του έργου και την «τοποθέτησή» του στη διεθνή τουριστική αγορά», αναφέρεται στην Ευρωπαϊκή Διαδικτυακή Πύλη Επενδυτικών Εργων.


Στις συμπληρωματικές πληροφορίες για το έργο, για το οποίο η Happy Holidays είχε υποβάλει προ διετίας αίτημα στο Enterprise Greece για την ένταξή του στις στρατηγικές επενδύσεις, αναφέρεται ακόμη ότι η επένδυση θεωρείται ότι έχει προοπτικές κι ενέχει το στοιχείο της πρόκλησης θέτοντας νέα δεδομένα για τον προορισμό και το real estate της ευρύτερης περιοχής, με τη δυναμική που δημιουργεί η νέα μαρίνα, τον «πράσινο» χαρακτήρα της επένδυσης, το υψηλό επίπεδο πολυτέλειας κ.τ.λ.. «Επιπλέον, οι υψηλές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού για το 2017 είναι ένα πρόσθετο επιχείρημα για τους επενδυτές να συμμετάσχουν στο έργο», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν τα Χριστούγεννα ο δήμος Σιθωνίας χορήγησε την άδεια δόμησης για τμήμα της πρώτης φάσης του έργου που αφορά τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.




newmoney.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα