ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Ξεκινά η επένδυση €300 εκατ. στην Ακαδημία Πλάτωνος

Της Στεφανίας Σούκη

Eνα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση της επένδυσης, συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ, βρίσκεται πλέον ο όμιλος Blackrock, για τον πολυχώρο με εμπορικές και πολιτιστικές χρήσεις στην Ακαδημία Πλάτωνος μετά και τη χθεσινή, «διπλή» υπογραφή, από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, του Προεδρικού Διατάγματος για τον καθορισμού των όρων δόμησης τεσσάρων οικοδομικών τετραγώνων στην ευρύτερη περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος αλλά και του μνημόνιου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του φορέα του έργου, της εταιρείας.

Επόμενο βήμα είναι τώρα η υπογραφή του δεύτερου Προεδρικού Διατάγματος (σ.σ. οι όροι του οποίου πάντως έχουν ήδη εγκριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας) που αφορά ειδικά το ρυμοτομικό σχέδιο του ακινήτου που βρίσκεται στη λεωφόρου Κηφισού και παραμένει στις διαδικασίες των αδειοδοτήσεων την τελευταία -σχεδόν- δεκαετία. Τα δύο ΠΔ, το γενικότερο και το ειδικότερο για την επένδυση, είναι απαραίτητα πριν την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

«Είναι η πρώτη φορά που φαίνεται να βρισκόμαστε πιο κοντά στην έκδοση της οικοδομικής άδειας για το έργο- εφόσον φυσικά υπάρχει η πολιτική βούληση», ανέφεραν χθες το βράδυ αρμόδιες πηγές στο newmoney.gr, προσθέτοντας ότι, αν οι διαδικασίες τρέξουν γρήγορα, θα ήταν εφικτό να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής ακόμη και εντός του 2018.

Σημειωτέον ότι το περασμένο φθινόπωρο και δεδομένων των συνεχιζόμενων καθυστερήσεων ως προς το αδειοδοτικό κομμάτι, η Artume, η οποία συνδέεται με τον όμιλο της Blackrock κι έχει συσταθεί για την ανάπτυξη του ακινήτου είχε γνωστοποιήσει ότι δε θα προχωρούσε περαιτέρω με τις διαδικασίες για την υλοποίηση της επένδυσης, ωστόσο οι νέες εξελίξεις τώρα φαίνεται ότι κρίνονται θετικά. Αν και αποφεύγουν να θέτουν πλέον χρονοδιαγράμματα, δεδομένης της ...μέχρι σήμερα εμπειρίας, οι επενδυτές θεωρούν ότι από την στιγμή που θα ξεκινήσουν οι εργασίες, ο νέος πολυχώρος θα μπορεί να λειτουργήσει μετά την πάροδο διετίας, συν τον επιπλέον χρόνο που θα χρειαστούν οι μισθωτές για τη διαμόρφωση των χώρων τους.

Επισημαίνεται εδώ ότι τα κεφάλαια που έχουν δαπανηθεί μέχρι σήμερα για την επένδυση, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους κτήσης του ακινήτου, μελετών αλλά και των φόρων σε ακίνητη περιουσία (οι τελευταίοι υπολογίζονται στα πέριξ των 35 εκατ. ευρώ) αντιστοιχεί σε 130 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το συνολικό ύψος της επένδυσης εκτιμάται στα πέριξ των 300 εκατ. ευρώ.

Το έργο «Academy Gardens» στο οικόπεδο της πρώην Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη, αφορά έναν πολυχώρο εμπορίου και ψυχαγωγίας, συνολικής έκτασης 55.000 τμ. και σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, περιλαμβάνει υπεραγορές, μεγάλα και μικρά καταστήματα, χώρους εστίασης, αίθουσες κινηματογράφου χωρητικότητας περίπου 1.200 θέσεων, αμφιθέατρο για πολιτιστικές χρήσεις κ.α..newmoney.grΕγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


                                                                 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]