Η Coca Cola HBC εξαγοράζει τη MB Impex

Σε μια ακόμη εξαγορά προχωρά η Coca – Cola HBC και συγκεκριμένα η θυγατρική του ομίλου στη Σερβία. Όπως έγινε γνωστό από την αρμόδια αρχή ανταγωνισμού της Σερβίας, σε αυτήν γνωστοποιήθηκε η συγκέντρωση η εξαγορά της εταιρείας παραγωγής αλκοολούχων ποτών «MB Impex».

H «ΜΒ Impex» ιδρύθηκε το 1996 στη Μπάνια Λούκα και δραστηριοποιείται στην παραγωγή όχι αναψυκτικών και χυμών, αλλά κυρίως αλκοολούχων ποτών, χρησιμοποιώντας φρούτα, μέλη και θεραπευτικά βότανα. Απασχολεί 39 εργαζόμενους και εξάγει τα προϊόντα της σε 13 χώρες, ενώ η ετήσια παραγωγή της ανέρχεται σε 500.000 λίτρα. Μάλιστα προκειμένου να έχει πρώτη ύλη για τα προϊόντα της διαθέτει πέρα από εργοστάσιο και οπωρώνες.

H Coca - Cola HBC Serbia & Montenegro δραστηριοποιείται στη Σερβία από το 1997. Απασχολεί 1.000 υπαλληλους και διαθέτει δύο εργοστάσια εμφιάλωσης και 7 κέντρα διανομής. Η Coca - Cola HBC διαθέτει θυγατρική και στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη από το 1996. Η εταιρεία διαθέτει ένα εργοστάσιο εμφιάλωσης και απασχολεί 300 άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2000 έως και το 2016 η Coca - Cola HBC είτε μόνη της είτε σε συνεργασία με την The Coca - Cola Company έχει προχωρήσει σε 23 εξαγορές εταιρειών διαθέτοντας πάνω από 1,2 δισ. ευρώ και ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την παρουσία της όχι μόνο σε περισσότερες αγορές, αλλά και σε περισσότερες κατηγορίες προϊόντων. Τελευταία εξαγορά ήταν αυτή της εταιρείας νερού Neptunas στη Λιθουανία μέσω κοινοπραξίας με την The Coca - Cola Company.



businessnews.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα