Κοινή "κάθοδος" στα Βαλκάνια από τα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Tης Αλεξάνδρας Γκίτση

Η κοινή παρουσία στα ράφια όχι μόνο των ελληνικών αλλά και των ξένων αλυσίδων αποτελεί τον επόμενο στόχο για την πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, στην οποία μέχρι σήμερα συμμετέχουν 34 ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό στελέχη της βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές με την αλυσίδα VERO του Νίκου Βερόπουλου που αναπτύσσεται στα Βαλκάνια. Όπως ανέφεραν μέλη της πρωτοβουλίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες, ο σχεδιασμός αφορά κυρίως προωθητικές ενέργειες όπως εβδομάδα ελληνικών προϊόντων στα καταστήματα της εν λόγω αλυσίδας. Εντός των ελληνικών τειχών επιδιώκεται να υπάρξει ειδική σήμανση στα φυλλάδια των αλυσίδων σούπερ μάρκετ με τα προϊόντα των εταιρειών που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία. Εν τω μεταξύ έχει ήδη θεσμοθετήσει τη σήμανση "ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ", την οποία τα μέλη φέρουν πάνω στα 2 δισ. τεμάχια προϊόντων που παράγουν, ως σήμα αναγνωρισιμότητας της ελληνικής τους ταυτότητας προς τους καταναλωτές. 

Τι είναι όμως η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ; Με παραγωγή 2 δισ. τεμαχίων και κύκλο εργασιών 1 δισ. ευρώ, περισσότερους από 2.500 κωδικούς, 4.400 εργαζομένους, και 64 μονάδες παραγωγής σε όλη την Ελλάδα, η Πρωτοβουλία αποτελεί, όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποί τους, μία σημαντική δύναμη της ελληνικής οικονομίας που στοχεύει να αναδείξει την αξία της ελληνικής επιχειρηματικότητας ως το πιο ορθολογικό παραγωγικό μοντέλο για τη δημιουργία βιώσιμης οικονομίας και την έξοδο από τον φαύλο κύκλο της κρίσης.

Αριθμώντας σήμερα 34 εταιρείες-μέλη, μεταξύ των οποίων είναι οι εταιρείες Νιτσιάκος, ΛΟΥΞ, AGRINO, ΧΗΤΟΣ, ΕΖΑ, ΝΗΣΟΣ κ.α., το ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ αποτελεί μία ένωση δυνάμεων με ορισμένες από τις ιδιαίτερα αναπτυσσόμενες παραγωγικές - μεταποιητικές επιχειρήσεις της ελληνικής αγοράς, οι οποίες επέλεξαν να διατηρήσουν το τρίπτυχο παραγωγή, έδρα και ιδιοκτησία στην Ελλάδα.

Μέλη της πρωτοβουλίας επισημαίνουν πως το ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ διεκδικεί έναν ουσιαστικό ρόλο στο διάλογο για την οικονομία, μεταξύ άλλων, μέσα από την προώθηση προτάσεων για την ενθάρρυνση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, την ανάληψη δράσεων για την τόνωση της κατανάλωσης ελληνικής παραγωγής προϊόντων και, πιο σημαντικά, τη δημιουργία συνεργειών τόσο μεταξύ των μελών της Πρωτοβουλίας, όσο και ανάμεσα στο ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και σημαντικούς θεσμούς, φορείς και παράγοντες της ελληνικής οικονομίας.



capital.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα