Κ29: Το νέο concept στην «καρδιά της Αθήνας που... απαντά στην Airbnb

Της Στεφανίας Σούκη

«Το Κ29 είναι ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς γιατί είναι το πρώτο μεγάλο εγχείρημα στο κέντρο της Αθήνας στο κομμάτι των serviced appartments».

Το ...στοίχημα, όπως το περιέγραψε χθές ο κ. Χάρης Σιγανός, επικεφαλής της Ζeus International αφορά το νέο συγκρότημα των 30 τουριστικών διαμερισμάτων επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου 29 που πρόκειται να ανοίξει έως το τέλος Δεκεμβρίου, η γνωστή εταιρεία στο ακίνητο ιδιοκτησίας του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ στο κέντρο της Αθήνας.


Το Κ29, το οποίο θα προσφέρεται για διαμονή μικρότερης ή μεγαλύτερης διάρκειας και θα απευθύνεται σε νεανικό κοινό, σε στελέχη αλλά και οικογένειες, βρίσκεται πολύ κοντά στο 5άστερο Wyndham Grand Athens που ήδη ''τρέχει'' εδώ και ένα χρόνο η Ζeus στο ακίνητο που ανήκει επίσης στη ΒΙΟΧΑΛΚΟ επί της πλατείας Καραϊσκάκη. Το νέο συγκρότημα των 30 διαμερισμάτων θα έχει «όλες τις παροχές ενός σύγχρονου διαμερίσματος στη βάση smart, θα διαθέτει γυμναστήριο, χώρο πολλαπλών δραστηριοτήτων, business center, αλλά και καφέ- εστιατόριο. Πιστεύουμε πολύ στο συγκεκριμένο μοντέλο φιλοξενίας, όπου μπορεί να δίνεται ακόμη και η δυνατότητα αγοράς ενός διαμερίσματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σίγανος.


Απαντώντας μάλιστα και στο θέμα του ανταγωνισμού από τις κατοικίες που μισθώνονται σε τουρίστες μέσα από τις γνωστές ηλεκτρονικές πλατφόρμες (π.χ. Airbnb), ο ίδιος απάντησε ότι αυτού του είδους οι μισθώσεις της οικονομίας διαμοιρασμού «καλύπτουν, μεταξύ άλλων, ένα σημαντικό κενό στην ξενοδοχειακή αγορά που έχει να κάνει με την έλλειψη προϊόντων π.χ. για οικογένειες ή για στελέχη. Εφόσον δημιουργηθούν ξενοδοχειακά προϊόντα που απευθύνονται σε οικογένειες και θα παρέχουν την απαραίτητη, μεγάλη ασφάλεια στον επισκέπτη ή τον τουρίστα θα είναι ένα μεγάλο βήμα για την ίδια την αγορά».

Η έλλειψη ''προϊόντος'' για οικογένειες στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας φάνηκε και από τα νούμερα του Wyndham Grand Αthens κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, το οποίο, σημειωτέον είναι ένα από τα καλύτερα από πλευράς επιδόσεων του ομίλου στην Ευρώπη όπως αναφέρθηκε χθές: Τα συνδεόμενα δωμάτια της 5άστερης μονάδας στην πλατεία Καραϊσκάκη είχαν υψηλότερη πληρότητα σε ποσοστό 15% έως 17% πάνω από το μεσοσταθμικό ποσοστό πληρότητας της Αθήνας, ενώ από την πλευρά της η Zeus έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς και μέσω των πρώτων branded serviced apartments στο Μεταξουργείο. Πρόκειται για τη λειτουργία του Wyndham Grand Residences & Suites στο κέντρο της Αθήνας εντός του πρώτου εξαμήνου του 2018, σε κτίριο ακριβώς απέναντι από το Wyndham Grand Athens με 94 πολυτελείς σουίτες και θέα την Ακρόπολη, με όλες τις ανέσεις ενός διαμερίσματος και δυνατότητα χρήσης όλων των κοινόχρηστων χώρων του υφιστάμενου ξενοδοχείου.

«Η Αθήνα δείχνει ότι εξελίσσεται σε έναν τουριστικό προορισμό με συνεχή αύξηση της τουριστικής κίνησης. Βρισκόμαστε στο μεταίχμιο ώστε να εξελιχθούμε σε μία μεγάλη τουριστική αγορά, κάτι ωστόσο το οποίο θα πρέπει να στηριχθεί από όλους». Ειδικά όσον αφορά την περιοχή του Μεταξουργείου όπου πλέον η Zeus θα ''τρέχει'' από το 2018 τρία συνολικά projects «όσο συνεχίζουμε να στηρίζουμε την περιοχή τόσο αυτή θα βελτιώνεται. Αντίστοιχα, και ο δήμος και όλες οι δημόσιες αρχές μπορούν να προσφέρουν πολλά στη βάση τέτοιων ιδιωτικών πρωτοβουλιών. Αν κι εφόσον στηριχθούν οι προσπάθειες των ιδιωτών όλοι θα έχουν όφελος».




newmoney.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα