Τι ζητούν 28 κορυφαίοι CEOs από την ΕΕ

Κοινό μέτωπο του Ευάγγελου Μυτιληναίου με άλλους 27 κορυφαίους CEOs μεγάλων επιχειρήσεων της Ε.Ε., καλώντας την Κομισιόν να στηρίξει με χρηματοδοτικά προγράμματα την έρευνα και καινοτομία.

Με δήλωση τους οι 28 ισχυροί βιομήχανοι προτρέπουν τις "Βρυξέλλες" να τρέξει την επόμενη γενιά των χρηματοδοτικών προγραμμάτων της έρευνας και καινοτομίας και από την πλευρά τους δεσμεύονται με την τοποθέτηση ιδιωτικών κεφαλαίων, την παροχή των υποδομών, των δικτύων και του εξειδικευμένου τους προσωπικού για την επίτευξη του στόχους. Τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα "FP9" που σχεδιάζει η Ε.Ε. σε συνέχεια του "Horizon 2020", μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία μίας βιώσιμης μελλοντικής ανάπτυξης που θα δώσουν και προστιθέμενη αξία, τονίζουν σχετικά οι 28 ηγέτες των βιομηχανιών, στο κείμενο που παραδόθηκε στον αρμόδιο Επίτροπο Carlos Moedas.

Ο κ. Μυτιληναίος συμμετείχε την προηγούμενη εβδομάδα στο CEOs event του Business Europe (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εργοδοτών) στις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχαν οι επικεφαλής των σημαντικότερων εταιρειών της ΕΕ καθώς και στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συζητήθηκαν σημαντικά θεσμικά και ενεργειακά ζητήματα, με στόχο να προταθούν λύσεις που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και καινοτομία της επιχειρηματικότητας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής οι 28 κορυφαίοι εκπρόσωποι των βιομηχανιών της Ε.Ε. συνέταξαν την κοινή δήλωση. Πρόκειται για τις ΑΛΚΟ Corporation, BASF SE, BAYER AG, Robert BOSCH GmbH, EDF, ENGIE, Eni, GE Europe, Henkel AG & Co. KGaA, IBM Europe, INEOS Group AG, Infineon Technologies AG, Lhoist Group, Marcegaglia Steel S.p.A., Metsä Group, MYTILINEOS S.A., Norsk Hydro ASA, Philips, Salzgitter AG, Siemens AG, Solvay SA, Statoil ASA, Tata Consultancy Services Ltd, Thermo Fisher Scientific Inc., Veolia Environnement, voestalpine AG, Volvo Group, Wienerberger AG.

Το Business Europe είναι από τα πιο σημαντικά think tanks, με δυναμική δραστηριότητα και δυνατότητα παρέμβασης, καθώς έχει ανεπτυγμένες σχέσεις με όλους τους θεσμούς που έχουν έδρα τις Βρυξέλλες, ενώ καλούνται να διατυπώσουν άποψη για πλήθος κανονιστικών διατάξεων που ψηφίζονται από τα όργανα της ΕΕ.

Ο θεσμός επιδιώκει να υποστηρίζει την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μέσα από τη στήριξη εταιρειών και την εκστρατεία για τα θέματα που επηρεάζουν περισσότερο τις επιδόσεις τους.



kerdos.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα