ΕΣΠΑ: Αναρτήθηκαν τα αποτέλεσματα για τη χρηματοδότηση 245 ερευνητικών προτάσεων

Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τις 245 ερευνητικές προτάσεις που προκρίθηκαν για χρηματοδότηση στο πλαίσιο της δράσης του ΕΣΠΑ «Υποστήριξη ερευνητών με έμφαση στους νέους ερευνητές».

Τα οριστικά αποτελέσματα προέκυψαν κατόπιν της ολοκλήρωσης της διαδικασίας ελέγχου ενστάσεων και του ελέγχου πληρότητας των φακέλων των ερευνητικών προτάσεων και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομίας http://www.edulll.gr/?p=31436

Αναμένεται η έκδοση των Αποφάσεων Ένταξης των προς χρηματοδότηση ερευνητικών προτάσεων και στη συνέχεια η υπογραφή των σχετικών συμβάσεων. Ως ημερομηνία έναρξης των πράξεων θεωρείται η ημερομηνία υπογραφής των συμβάσεων.

Τι χρηματοδοτείται

Η αμοιβή των μελών της ερευνητικής ομάδας, με εξαίρεση τον Ακαδημαϊκό Σύμβουλο, έχει τη μορφή υποτροφίας. Ειδικότερα, το συνολικό ύψος της υποτροφίας, συμπεριλαμβανόμενων των νόμιμων κρατήσεων, ορίζεται:
  • για τους κατόχους διδακτορικού διπλώματος σε 15.750€ ανά άτομο
  • για τους υποψήφιους διδάκτορες σε 11.250€ ανά άτομο
Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια υλοποίησης της έρευνας, ο/η υποψήφιος διδάκτορας υποστηρίξει επιτυχώς το διδακτορικό του/της, το ύψος της υποτροφίας δεν αναπροσαρμόζεται.

Όλα τα μέλη της Ερευνητικής Ομάδας συμμετέχουν στο σύνολο της διάρκειας του έργου.

Ο Ακαδημαϊκός Σύμβουλος αμείβεται με κατ’ αποκοπή ποσό 2.000€ ανά Ερευνητική Ομάδα στην οποία συμμετέχει. Εναλλακτικά, δύναται να συμμετάσχει αμισθί.

Το συνολικό ύψος των αμοιβών προσωπικού (τροφεία και αμοιβή Ακαδημαϊκού Συμβούλου) κάθε Ερευνητικής Ομάδας δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 52.000€

Πλέον της δαπάνης τροφείων, είναι επιλέξιμες δαπάνες που απαιτούνται για την υλοποίηση της ερευνητικής πρότασης. Για τον υπολογισμό των λοιπών επιλέξιμων δαπανών (εξαιρουμένων των άμεσων δαπανών προσωπικού), που απαιτούνται για την υλοποίηση της ερευνητικής πρότασης, εφαρμόζεται η επιλογή απλοποιημένου κόστους το οποίο υπολογίζεται με την εφαρμογή ενός σταθερού ποσοστού ύψους 40% επί των επιλέξιμων άμεσων δαπανών προσωπικού (τροφεία και αμοιβή Ακαδημαϊκού Συμβούλου). Το ποσό αυτό καλύπτει τόσο τις έμμεσες δαπάνες (9% επί των άμεσων δαπανών προσωπικού) όσο τις λοιπές άμεσες δαπάνες της πράξης (βλ. Παράρτημα V).

Ενδεικτικά οι λοιπές άμεσες δαπάνες περιλαμβάνουν τα εξής: Έξοδα μετακινήσεων των μελών της Ερευνητικής Ομάδας για παρουσίαση ανακοίνωσης σε συνέδρια, για έρευνα πεδίου, μετρήσεις, επιτόπια συλλογή δεδομένων κλπ. Προμήθειες Η/Υ και Λογισμικού απαραίτητων για τη διενέργεια της Έρευνας. Έξοδα δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά. Εργαστηριακά αναλώσιμα/αντιδραστήρια. Έντυπο υλικό, γραφική ύλη, αναλώσιμα Η/Υ, αναλώσιμα φωτοτυπικών μηχανημάτων κ.α. Λοιπές δαπάνες υπηρεσιών που απαιτούνται για την υλοποίηση της έρευνας (ενδεικτικά: μεταφράσεις, επιμέλεια κειμένου, προετοιμασία επιστημονικού πειράματος, συλλογή στοιχείων, συλλογή ερωτηματολογίων κλπ)




kerdos.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα