Αρχές του 2019 το νέο boutique της Θεσσαλονίκης με επένδυση 11,5€ εκατ.

Tης Στεφανίας Σούκη

Η επιστροφή έρχεται μετά από μία 25ετία για ένα από τα πιο ιστορικά διατηρητέα της Θεσσαλονίκης.

Στις αρχές του 2019 η συμπρωτεύουσα θα υποδεχθεί ένα ακόμη boutique hotel, στο διατηρητέο μνημείο Ολυμπος- Ναουσα, επι της παραλιακής λεωφ. Νίκης, παραπλεύρως της πλατείας Αριστοτέλους και φυσικά το επίσης ιστορικό φερώνυμο εστιατόριο. Τότε υπολογίζουν οι νέοι ιδιοκτήτες να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για το νέο ξενοδοχείο, αφού στην παρούσα φάση και μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης, «τρέχει» τώρα η διαδικασία της επιλογής για τα αρχιτεκτονικά σχέδια.

Η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ ανακοίνωσε χθές ότι oλοκληρώθηκε και τυπικά η απόκτηση του ακινήτου «Όλυμπος Νάουσα» από το κοινό σχήμα της ΑΕΕΑΠ και της «Μακεδονικά Ξενοδοχεία» του ομίλου Τορνιβούκα από την κοινή εταιρεία των δύο ομίλων με την επωνυμία «ΟΛ.ΝΑ. ΑΞΤΕ». Το κοινό σχήμα είχε πλειοδοτήσει στον διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί από την Τράπεζα Eurobank Ergasias και αφορούσε στην αγορά του ακινήτου, με ένα συνολικό ποσό αγοράς στα 5,46 εκατ. ευρώ.

Πλέον, για τις εργασίες ανάπλασης του κτιρίου, θα απαιτηθούν, κατά τις πληροφορίες, επιπλέον κεφάλαια περί τα 6 εκατ. ευρώ για τη μετατροπή του σε boutique ξενοδοχείο με χώρους εστίασης, δεδομένου ότι εκτός από την όψη του κτιρίου, διατηρητέα είναι και η χρήση για τη λειτουργία του ως εστιατόριο για το ισόγειο και τον πρώτο όροφο.

Το ακίνητο «Ολυμπος Νάουσα» κατασκευάστηκε το 1926, σε σχέδια του αρχιτέκτονα Ζακ Μοσσέ και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής της πόλης της εποχής του μεσοπολέμου στο πλαίσιο του εκλεκτικισμού των πρώτων δεκαετιών του 20ού αιώνα, με αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά στοιχεία που παραπέμπουν στη μπελ επόκ και τον νεοκλασικισμό, ενώ έχει κηρυχθεί «έργο τέχνης και ιστορικό διατηρητέο μνημείο».

To διατηρητέο στέγασε από το 1927 έως και τη δεκαετία του '90 το θρυλικό εστιατόριο «Ολυμπος Νάουσα» και παραμένει κλειστό από το καλοκαίρι του 1994. Πλέον, στόχος των δύο ομίλων είναι οι εργασίες για το νέο boutique hotel να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν, πολλώ δε μάλλον λόγω και της ανοδικής πορείας του τουρισμού της συμπρωτεύουσας, που προβλέπεται να ενισχυθεί περαιτέρω εν όψει και της λειτουργίας των αναβαθμισμένων υπηρεσιών του αεροδρομίου και της ενίσχυσης των δρομολογίων/ συνδέσεων από πλευράς των αεροπορικών. Ενδεικτικά, στο δεκάμηνο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στη Θεσσαλονίκη έχουν αυξηθεί κατά 14,4% φθάνοντας το 1,76 εκατ., έχοντας ξεπεράσει το 1,72 εκατ. των διεθνών αφίξεων που ήταν το σύνολο του 2016 (1,54 εκατ. ήταν οι διεθνείς αφίξεις στο δεκάμηνο του 2016).



newmoney.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα