Η Tupperware "ψηφίζει" - και επενδύει - Ελλάδα!

Την απόφαση να ενισχύσει την παρουσία της στην Ελλάδα αποφάσισε το ευρωπαϊκό τμήμα της Tupperware που εδρεύει στις Βρυξέλλες και σήμερα ελέγχει συνολικά την παραγωγή τεσσάρων εργοστασίων στην Ελλάδα (Θήβα), στο Βέλγιο, στην Πορτογαλία και στη Γαλλία, καθώς επίσης και αυτό της Νοτίου Αφρικής.

Το περασμένο μήνα ωστόσο η αμερικανική εταιρεία, οι κεντρικές εγκαταστάσεις της οποίας βρίσκονται στο Ορλάντο των ΗΠΑ, αποφάσισε να διακόψει, μετά από 45 χρόνια, την λειτουργία του εργοστασίου στη Γαλλία, καθώς τα οικονομικά στοιχεία ήταν εξαιρετικά αρνητικά. Το εργοστάσιο της Tupperware στη Γαλλία απασχολεί, σήμερα, 235 εργαζόμενους πολλοί εκ των οποίων έχουν προϋπηρεσία μεγαλύτερη από 25 χρόνια στην γαλλική εταιρεία.



Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης, η παραγωγή της Γαλλίας θα "μεταφερθεί" στα άλλα τρία εργοστάσια της εταιρείας στην Ευρώπη σε Βέλγιο, Ελλάδα και Πορτογαλία.


Ειδικότερα, σε ότι αφορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα το εργοστάσιο της Θήβας, ήδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός προκειμένου να "υποδεχθούν", μετά την 1η Απριλίου 2018 (που θα κλείσει οριστικά το εργοστάσιο στη Γαλλία), μέρος της παραγωγής. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα θα μεταφερθούν μηχανές από το εργοστάσιο της Γαλλίας και το ελληνικό εργοστάσιο αναμένεται άμεσα να αυξήσει την παραγωγική του δυναμικότητα κατά 30%, ενώ κατά 10% με 15% υπολογίζεται πως θα αυξηθεί και το εργατικό δυναμικό της ελληνικής εταιρείας. Σήμερα, στο εργοστάσιο της Θήβας απασχολούνται μόνιμα 180 εργαζόμενοι, αριθμός που αυξάνεται ανά τα τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς υπάρχουν σταθερές συνεργασίες με εργολάβους στην ευρύτερη περιοχή που ενισχύουν το δυναμικό του εργοστασίου όταν υπάρξουν ανάγκες. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη κάποια τμήματα της εταιρείας έχουν αρχίσει την συλλογή βιογραφικών.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 90% της παραγωγής του ελληνικού εργοστασίου, που ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν 50 χρόνια, αφορά εξαγωγές, ενώ μόλις το 10% καλύπτει τις ανάγκες της εσωτερικής ζήτησης.

Σε ότι αφορά τα οικονομικά στοιχεία του εργοστασίου της Tupperware, στη Θήβα, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία, το 2016 η εταιρεία εμφάνισε κύκλο εργασιών ύψους 38,37 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 3,44 εκατ. ευρώ.


Το "μοντέλο" Tupperware

Αξίζει να σημειωθεί πως τα προϊόντα της Tupperware που έκαναν την εμφάνιση τους για πρώτη φορά το 1946 συνεχίζουν να πωλούνται μέσω επιδείξεων κατ' οίκον αποκλειστικά και σταθερά από το 1951 όταν έκαναν για τελευταία φορά την εμφάνιση τους σε ράφια σούπερ μάρκετ. Τον ρόλο των συνεργατών που πραγματοποιούσαν τις κατ' οίκον επιδείξεις ανέλαβαν κυρίως γυναίκες που ο ρόλος τους στην κοινωνία περιοριζόταν στα στενά πλαίσια της οικίας και της οικογένειας τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα, κάθε περίπου 2 δευτερόλεπτα πραγματοποιείται μία επίδειξη Tupperware σε όλο τον κόσμο και έτσι οι καταναλωτές μπορούν να βρούνε τα προϊόντα Tupperware εύκολα μέσω του πολυπληθούς δικτύου συνεργατών της Tupperware που καλύπτει όλη την Ελλάδα.



emea.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα