" Όχι"από τη Gazprom στην παράταση της μείωσης παραγωγής πετρελαίου

Κατά της παράτασης της συμφωνίας με τον ΟΠΕΚ για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου τάσσεται η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία, Gazprom.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, Tass, οι ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες στην σύσκεψη που είχαν πρόσφατα με τον Ρώσο Υπουργό Ενέργειας, Αλεξάντρ Νόβακ, συζήτησαν το ενδεχόμενο να παραταθεί για 6 επιπλέον μήνες η συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου που έχει επιτευχθεί με τον ΟΠΕΚ και τις χώρες - εξαγωγείς που δεν είναι μέλη του Οργανισμού η ισχύς της οποίας λήγει τον Μάρτιο του 2018.

Το ενδεχόμενο αυτό σενάριο επικρότησαν όλες οι πετρελαϊκές εταιρείες, εκτός από την Gazprom Neft, όπως μεταδίδει το TASS το οποίο επικαλείται δύο πηγές.

Μία από τις δύο πηγές ανέφερε στο πρακτορείο ότι, ο εκπρόσωπος της Gazprom δεν συμφώνησε με την πρόταση για το πετρέλαιο καθώς υποστήριξε ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει εντός του 2018 την κατασκευή νέων έργων, ωστόσο η Rosneft δεν διαφώνησε.

Υπενθυμίζεται ότι, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της εταιρείας Αλεξέι Γιανκέβιτς είπε πρόσφατα ότι, η εταιρεία προτίθεται να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου εντός του 2018 ακόμα και στην περίπτωση που εξακολουθεί να τίθεται σε ισχύ η συμφωνία με τον ΟΠΕΚ.

Η τελική απόφαση για το θέμα αυτό ενδεχομένως να ληφθεί κατά την συνάντηση των εταιρειών με το Υπουργείο Ενέργειας, η οποία θα γίνει το πιθανότερο στα τέλη Νοεμβρίου, πριν πραγματοποιηθεί η διάσκεψη του ΟΠΕΚ στην Βιέννη.Την ημέρα εκείνη αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για την παράταση της συμφωνίας με τον ΟΠΕΚ. 

Το TASS επικαλούμενο πηγή του ΟΠΕΚ μεταδίδει ότι, η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία έχουν ήδη συναινέσει στο θέμα της παράτασης της συμφωνίας.



Πηγές: ΑΠΕ/TASS


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα