e-venzinadika.gr: Όλα τα πρατήρια της Ελλάδας σε μια πλατφόρμα!

Ο Γιώργος Ανθόπουλος μίλησε στο epixeiro.gr στον Στάθη Κετιτζιάν για το e-venzinadika.gr, την πλατφόρμα που χαρτογραφεί όλα τα πρατήρια της Ελλάδας!

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς, από ποιους και γιατί δημιουργήθηκε το e-venzinadika.gr και ποιος ο σκοπός του;

H ιδέα της δημιουργίας μιας πλατφόρμας αναζήτησης και σύγκρισης τιμών καυσίμων δημιουργήθηκε πριν από αρκετά χρόνια θεωρώντας πως υπήρχε ένα «κενό στην αγορά» όταν ήμουν ακόμη φοιτητής. Δεν υπήρχε κάποιο συγκεκριμένο έναυσμα για αυτό απλώς θα μπορούσα να πω πως σκέφτηκα περισσότερο σαν καταναλωτής λέγοντας «Θα ήταν ωραία να υπάρχει ένα site για να βρίσκεις βενζίνη στην περιοχή σου». Οπότε και σκέφτηκα να δημιουργήσω την πλατφόρμα εκμεταλλεύοντας τις δυνατότητες παροχής των δεδομένων του Υπουργείου ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας.

Τι το ξεχωριστό προσφέρει το e-venzinadika.gr, πώς λειτουργεί και ποια τα οφέλη;

Σκοπός του e-venzinadika.gr είναι να παρέχει όλες τις λειτουργίες οι οποίες θα βοηθήσουν κάποιον καταναλωτή να βρει ένα βενζινάδικο στην γειτονιά του, στις διακοπές του σε μία περιοχή που δεν γνωρίζει και θα καλύπτει τις ανάγκες του. Το e-venzinadika.gr δεν εστιάζει στην χαμηλότερη τιμή και δεν θέλει να γίνει μια μηχανή αναζήτησης φθηνών καυσίμων, σκοπεύει να χαρτογραφήσει τα βενζινάδικα όλης της χώρας μέσω της εγγραφής των πρατηριούχων στην πλατφόρμα και της διαχείρισης της προώθησης των καταστημάτων τους. Έτσι μιλάμε για διπλό όφελος πρώτα για τον καταναλωτή και μετά για τον πρατηριούχο ο οποίος θα έχει την δυνατότητα να προβάλει την επιχείρησή του στους καταναλωτές. Ένα βενζινάδικο σαφώς δεν πουλάει μόνο βενζίνη. Διαθέτει και άλλες υπηρεσίες ή προϊόντα. Μέσω της πλατφόρμας του e-venzinadika.gr ο ιδιοκτήτης μπορεί να προβάλει το σύνολο των προϊόντων – υπηρεσιών στους καταναλωτές.

Η κερδοφορία δεν πρέπει να είναι το μόνο κίνητρο. Είναι πολύ σημαντικό να διοικείς και να αναπτύσσεις αυτό που αγαπάς κάθε μέρα από λίγο. -Γιώργος Ανθόπουλος-

Τι διαφορές παρατηρείτε στις τιμές από πρατήριο σε πρατήριο; Υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις;

Λόγω του ισχυρού ανταγωνισμού δεν παρατηρούνται διακυμάνσεις στην τιμή των καυσίμων ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις. Ο κάθε καταναλωτής μπορεί να συγκρίνει, να δει και να αξιολογήσει μέσα από το e-venzinadika.gr τις τιμές των καυσίμων για κάθε βενζινάδικο. Ένα σχόλιο που θα μπορούσα να κάνω ως καταναλωτής και χρήστης του e-venzinadika.gr είναι πως διακυμάνσεις παρουσιάζουν οι τιμές σε τουριστικά μέρη ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού αναφέροντας την ηπειρωτική Ελλάδα μιας και στα νησιά η τιμή εκτοξεύετε λόγο του κόστους μεταφοράς. 

Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου έως τώρα;

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι αρκετά ικανοποιητική καθώς 7 στους 10 χρήστες που επισκέπτονται την σελίδα επιστρέφουν σε αυτή. Ολοένα και περισσότεροι χρήστες επισκέπτονται την σελίδα είτε μέσω του υπολογιστή ή του κινητού τηλεφώνου τους. Ο μεγαλύτερος όγκος χρηστών προέρχεται από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Το e-venzinadika.gr μπορεί να προσφέρει οφέλη και στους πρατηριούχους;

Πολλά είναι τα οφέλη που προσφέρονται στους πρατηριούχους μέσω της εγγραφής τους στο e-venzinadika.gr.Ο εγγεγραμμένος πρατηριούχος έχει την δυνατότητα διαχείρισης του συνόλου των ιδιόκτητων πρατηρίων του. Για κάθε πρατήριο ξεχωριστά μπορεί διαχειρίζεται μέσα από τον πίνακα ελέγχου τις βασικές πληροφορίες επικοινωνίας , το ωράριο λειτουργίας, τις υπηρεσίες που προσφέρει , τις τιμές υγρών καυσίμων και τις προσφορές που διαθέτει το ανάλογο πρατήριο. Με λίγα λόγια μπορεί να παραμετροποιήσει το «προφίλ» του κάθε πρατηρίου του ξεχωριστά με στόχο την πληρέστερη παρουσίαση της επιχείρησής του προς τους καταναλωτές. Η κάθε πληροφορία είναι εξίσου σημαντική μιας και παρέχει ιδιαίτερη βαρύτητα στον τρόπο αναζήτησης από τους καταναλωτές.

Τι εμπόδια συναντήσατε στις αρχές και πώς τα ξεπεράσατε;

Πάντα υπάρχουν εμπόδια και δυσκολίες σε όλα τα στάδια, από το αρχικό στάδιο της ιδέας ως και την τελική υλοποίηση: Μερικά από αυτά είναι σίγουρα η ρευστότητα, ο χρόνος ακόμη και οι τεχνικές δυσκολίες ή διάφορα προσωπικά ζητήματα που ενδέχεται να φρενάρουν την υλοποίηση. Σημασία έχει να προσπαθείς να ξεπερνάς κάθε δυσκολία και να συνεχίζεις κάθε μέρα με το ίδιο πάθος και μεράκι για να δημιουργήσεις κάτι για το οποίο θα είσαι περήφανος.

Σε ποιες περιοχές δραστηριοποιείται το e-venzinadika.gr;

Το e-venzinadika.gr δρασηριοποιείτε σε όλο τον Ελλαδικό χώρο και σύντομα θα επεκταθεί και στην Κύπρο. 

Τι θέλετε να δείτε το e-venzinadika.gr να κατορθώνει σε 5 χρόνια από τώρα;

Σκοπός για το e-venzinadika.gr είναι να αποτελέσει μια αξιόπιστη και σταθερή πλατφόρμα η οποία θα διευκολύνει τους καταναλωτές. Η δημιουργία νέων σύγχρονων εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα έρχεται σύντομα επίσης.

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα;

Ίσως η πιο ουσιαστική και διαχρονική συμβουλή που μπορεί να δοθεί είναι να μην ξεκινάτε μια επιχείρηση απλά και μόνο επειδή υπόσχεται κέρδη. Να κάνετε πάντα κάτι που αγαπάτε.

Οι επιχειρήσεις που χτίζονται γύρω από ικανότητες και τα ταλέντα ενός ανθρώπου ή ανθρώπων, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Η κερδοφορία δεν πρέπει να είναι το μόνο κίνητρο. Είναι πολύ σημαντικό να διοικείς και να αναπτύσσεις αυτό που αγαπάς κάθε μέρα από λίγο. Εάν η καρδιά σας δεν είναι στην δουλειά σας, πιθανόν να αποτύχει.




Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα