Συμμαχία Dimand με EBRD για μεγάλες επενδύσεις

Το ποσό των €21,5 εκατ. αποφάσισε να προσφέρει η EBRD για τη δημιουργία κοινοπραξίας με την κορυφαία ελληνική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand SA.

Η εταιρεία θα συμμετέχει με ποσοστό 35% στο νέο σχήμα ενώ το υπόλοιπο 65% με κεφάλαια έως €40 εκατ. θα αντιστοιχεί στη συμμετοχή της Dimand, φθάνοντας συνολικά τα €61,5 εκατ. Η κοινοπραξία θα έχει ως στόχο τις επενδύσεις σε έργα βιώσιμης ανάπτυξης εμπορικών και ξενοδοχειακών ακινήτων στην Ελλάδα.

Στο επίκεντρο της συμφωνίας η αξιοποίηση γραφειακών χώρων, έργων μικτής χρήσης, φοιτητικών εστιών και ξενοδοχείων πόλης.

Η κοινοπραξία, σύμφωνα με την EBRD, θα επικεντρωθεί κυρίως σε έργα ανακατασκευής, αποκατάστασης και ανακαίνισης στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες ελληνικές πόλεις σε διάφορους τομείς αντιμετωπίζοντας τις ανάγκες της χώρας για ανανέωση του υφιστάμενου κτιριακού αποθέματος με βάση τα σύγχρονα περιβαλλοντικά πρότυπα και τις πιστοποιήσεις κτιρίων (LEED Silver / Gold και BREEAM “Good”).

Υπενθυμίζεται ότι η Dimand είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες αξιοποίησης ακινήτων και κατασκευαστικών υπηρεσιών με πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας σε έργα ανανέωσης και αποκατάστασης. Από την ίδρυσή της έως σήμερα έχει αναπτύξει συνολικά έργα αξίας έως €300 εκατ. συμπεριλαμβανομένου του πρώτου γραφειακού χώρου με πιστοποίηση LEED Gold στην Ελλάδα του «Καρέλα» της Εθνικής Πανγαία ΑΕΕΑΠ. 

Ενα από τα project που θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα είναι ανάπλαση πρώην βιομηχανικών εγκαταστάσεων και αποθηκών δίπλα στο λιμάνι του Πειραιά.



ered.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα