Πόσα ξέρεις για το cover video στο Facebook;

της Αφροδίτης Κράβαρη* |

Υπάρχουν πολλά είδη χρηστών στο web. 

Εκείνοι που βλέπουν μανιωδώς videos, εκείνοι που διαβάζουν άρθρα, εκείνοι που αναζητούν καλαίσθητες φωτογραφίες ή ψάχνουν πληροφορίες σε θέματα που τους απασχολούν.

Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκουν όμως, όλοι είναι εν δυνάμει χρήστες που μπορείς να τους αποσπάσεις την προσοχή από κάτι όμορφο, καλαίσθητο, ενδιαφέρον και σύντομο!

Η νέα λειτουργία του Facebook που έχει τεθεί σε εφαρμογή, δεν έγινε τυχαία.

Η δυνατότητα που δίνει το Facebook να αναρτήσεις video στο cover σου, είναι προϊόν στρατηγικής κι όχι διασκέδασης.

Η σκέψη είναι να αυξήσει το engagement μεταξύ του brand και του κοινού σου και να παρουσιάσει με εικόνα όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, που σε άλλη περίπτωση δε θα μπορούσες να το κάνεις τόσο σύντομα & περιεκτικά.

Η εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις...και δεν είναι άτοπο αν αναλογιστείς πως για να παρουσιάσεις και να προωθήσεις ένα προϊόν, θα ξόδευες πολλά post με εικόνες και περιεχόμενο για να έχεις τον αντίκτυπο που θέλεις. 

Το video όμως σου δίνει τη δυνατότητα να παρουσιάσεις την ανθρώπινη πλευρά σου, να έχεις μικρά και εύστοχα μηνύματα και φυσικά μουσική. 

Είναι εντυπωσιακό το πώς επιδρούν οι χρήστες με ο,τιδήποτε οπτικοακουστικό που ελκύει τις αισθήσεις τους. 

Ο τρόπος, ο χρόνος και το αποτέλεσμα αυτής της αλληλεπίδρασης είναι ποιοτικά καλύτερος από οποιαδήποτε άλλη αλληλεπίδραση.

Πάρε ως παράδειγμα τον εαυτό σου.

Περισσότερη εντύπωση σου προκαλεί ένα προφίλ με video παρά εκείνο με μια φωτογραφία κακής ποιότητας ή ένα κενό προφίλ. 

Τι γίνεται όμως με το facebook cover video;

Πόσο εύκολο είναι να το φτιάξεις και πόσο εύκολο να το ανεβάσεις;

Σίγουρα η δημιουργία ενός video για επαγγελματική χρήση που θα "παρουσιάζει" την εικόνα σου και το τι πρεσβεύεις στο ευρύ κοινό, δεν είναι ούτε εύκολη υπόθεση, ούτε φτηνή.

Αν θες τη γνώμη μου, δε μπορείς να έχεις ένα ερασιτεχνικό video για cover στην official Facebook page σου. Αν θέλεις να το κάνεις, κάνε το σωστά. 

Κάνε το χρήστη που θα μπει στη σελίδα σου να εντυπωσιαστεί. Κάνε τον να σε πάρει στα σοβαρά και να καταλάβει πως με το ίδιο πάθος που δημιούργησες αυτό το περιεχόμενο, με το ίδιο ακριβώς κάνεις και τη δουλειά σου.

Το συναισθηματικό "δέσιμο" στα social είναι το Α και το Ω και σίγουρα δε χτίζεται εν μια νυκτί. Υπάρχουν μέχρι σήμερα χρήστες και πελάτες που δεν κατανοούν τη χρησιμότητα των social media, ούτε το λόγο για τον οποίο βρίσκονται σε αυτά. 

Η συναισθηματική σύνδεση είναι ένα από τα ζητούμενα στα social media & το video cover προσδοκά ακριβώς αυτό.

Πώς πρέπει να είναι αυτό το video όμως;

1. Το μέγεθός του πρέπει να είναι 820x312 pix
2. Η διάρκειά του μεταξύ 20-90 sec 
3. Χρειάζεται στρατηγική και στοχοθεσία σχετικά με το είδος του: θα είναι επίσημο; χιουμοριστικό; θα βάζει το χρήστη σε σκέψη;
4. Θα πρέπει να είναι σε mp4 format
5. Θα πρέπει για καλύτερο αποτέλεσμα να έχει την πληροφορία (αν υπάρχει) στο κέντρο, ώστε όταν το κάνεις upload να στοιχιστεί σωστά στο κέντρο
6. Το video παίζει σε λούπα, autoplay, επομένως ας είναι κάτι εντυπωσιακό.

Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά οτιδήποτε κάνει ομορφότερη τη ζωή μας και χαροποιεί τα μάτια μας, μας αρέσει.

Κοστίζει κιόλας.

Αλλά όλα τα καλά πράγματα κοστίζουν. :-)


*Head of Digital & Brand Communications, infiNitas


epixeiro.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα