Ενημερωτική Εκδήλωση για τα Οφέλη της CETA για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

“Η CETA και τα οφέλη της για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις” είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που συνδιοργανώνεται από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του Καναδά, την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 18.00, στην Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΘ, Τσιμισκή 29.

Το θέμα θα αναπτύξει ο κ. Dan Kelly, Πρόεδρος του Canadian Federation of Independent Business-CFIB (Συνδέσμου Ανεξαρτήτων Επιχειρήσεων Καναδά)που αριθμεί ως μέλη περί τις 109.000 μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις (ΜΜΕ). Συνοπτική παρουσίαση της Συμφωνίας θα κάνει ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας του Καναδά, κ. David Mallette, ενώ ο Πρόεδρος του Ελληνοκαναδικού Επιμελητηρίου (HCCC), κ. Κωνσταντίνος Κατσιγιάννης, θα κάνει σύντομη αναφορά στις επιχειρηματικές σχέσεις Ελλάδα-Καναδά.

H Συνολική Οικονομική Εμπορική Συμφωνία (CETA) μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά ξεκίνησε να ισχύει προσωρινά από 21 Σεπτεμβρίου 2017 και έπεται να ισχύσει πλήρως και οριστικά μόλις την κυρώσουν όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Η εφαρμογή της Συμφωνίας αναμένεται να προσφέρει ευρύ πεδίο διμερών συνεργασιών και
νέες ευκαιρίες εξαγωγών προς τον Καναδά στις επιχειρήσεις κάθε μεγέθους της ΕΕ. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα εξοικονομούνται 590 εκατ. ευρώ ετησίως - ποσό που καταβάλλεται σε δασμούς για εμπορεύματα που εξάγονται στον Καναδά. Από τις 21 Σεπτεμβρίου η CETA εξαλείφει δασμούς για το 98% των προϊόντων (δασμολογικές κλάσεις), τα οποία η ΕΕ εμπορεύεται με τον Καναδά.

Έτσι, από τη Συμφωνία αυτή θα επωφεληθούν και οι Ευρωπαίοι εισαγωγείς προϊόντων και υπηρεσιών από τον Καναδά.

Επίσης, εξασφαλίζει στις επιχειρήσεις της ΕΕ την καλύτερη πρόσβαση που έχει μέχρι στιγμής δοθεί σε επιχειρήσεις εκτός Καναδά στην υποβολή προσφορών για δημόσιες συμβάσεις της χώρας - όχι μόνο σε ομοσπονδιακό, αλλά και σε περιφερειακό και δημοτικό επίπεδο.

Στην εκδήλωση θα υπάρχει παράλληλη διερμηνεία από τα αγγλικά στα ελληνικά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Πρόγραμμα – Πρόσκληση & Δηλώσεις Συμμετοχής στη διεύθυνση https://goo.gl/nD312S.

Πληροφορίες για την εκδήλωση: ΣΕΒΕ, τηλ. 2310.535333, ΕΒΕΘ, τηλ. 2310.370132



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα