Κυπριακές... big business στην Αμαλιάδα

Θα αποκτήσει και η Αμαλιάδα το δικό της… condo hotels; Δηλαδή μεγάλο ξενοδοχείο και γύρω του πολυτελείς κατοικίες σε μια κοινή διαχείριση;

Αν πιστέψουμε την απόφαση που πήραν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος και η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, τότε ναι. Στην περιοχή η εταιρεία Ζoniro (θυγατρική της Aristo Developers) θα κατασκευάσει σύνθετο τουριστικό κατάλυμα. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το έργο αποτελείται από ξενοδοχείο κατηγορίας πέντε αστέρων και 580 κλινών με ειδική τουριστική υποδομή, κέντρα αναζωογόνησης SPΑ, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες 162 κλινών κ.α. Συνολικά δηλαδή θα δημιουργηθούν 742 κλίνες.

Η επένδυση θα γίνει στη θέση Αγία Μαρίνα στην εκτός σχεδίου περιοχή της Τ.Κ Δουνάκων Δήμου Ηλιδας Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Η συνολική επιφάνεια της ιδιοκτησίας είναι 212 στρέμματα βάσει νεότερης καταμέτρησης και αναλύεται σε τμήμα αγροτικής έκτασης μη δασικής επιφάνειας 186 στρεμμάτων, τμήμα που έχει χαρακτηριστεί ως ιδιωτική δασική έκταση επιφάνειας 18,6 στρεμμάτων, μήμα εντός ζώνης οριοθετημένου αιγιαλού- παλαιού αιγιαλού επιφάνειας 4,5 στρεμμάτων και τμήμα εντός οριοθετημένου ρέματος επιφάνειας 2,5 στρεμμάτων. Η προς αξιοποίηση έκταση στην οποία θα κατασκευαστούν και θα λειτουργήσουν τα έργα είναι μη δασική έκταση επιφάνειας 186.350 τ.μ.

Η zoniro ιδρύθηκε το 1999 ως θυγατρική της Αristo Developers, ως ο αποκλιστικός developer στα έργα της Dolphin Capital Partners που στην συνέχεια μετονομάστηκε Η Αristo Developers αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων της Κύπρου, καθώς και από τους μεγαλύτερους ιδιώτες ιδιοκτήτες γης στη χώρα, με περισσότερα από 30 χρόνια παρουσίας στον κλάδο των κατασκευών και των ακινήτων. Στο χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνονται περισσότερα από 50 ακίνητα στην ευρύτερη περιοχή της Κύπρου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία της οικογένειας Αριστοδήμου, είχε περάσει πριν μια δεκαετία στον έλεγχο τη Dolphin. Τότε το κορυφαίο ακίνητο του χαρτοφυλακίου της κυπριακής εταιρείας ήταν το Venus Rock, ένα από τα μεγαλύτερα παραθαλάσσια τεμάχια γης για την ανάπτυξη οικιστικών κατοικιών στην Ευρώπη, συνολικής έκτασης περίπου 10.000 στρεμμάτων, που θα συνδυάσει 3 γήπεδα γκολφ, περισσότερες από 3.000 κατοικίες, ξενοδοχείο 5 αστέρων με spa, μεγάλα παραθαλάσσια εμπορικά συγκροτήματα και κέντρα ψυχαγωγίας, μαρίνα, καθώς και άλλα αθλητικά κέντρα. Το Venus Rock βρίσκεται μεταξύ Λεμεσού και Πάφου, δίπλα από το γνωστό θέρετρο γκολφ Aphrodite Hill.



ered.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα