Οι τρεις πιο καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες του διαγωνισμού της Alpha

Με την ανάδειξη των τριών πιο καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες του μέλλοντος, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός ψηφιακής καινοτομίας «Fintech Challenge ’17» που διοργάνωσε η Alpha Bank, με στόχο την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, 18 ομάδες, με συνολικά 52 συμμετέχοντες, ανέπτυξαν καινοτόμες λύσεις και εφαρμογές στον τομέα του fintech. Κατά την τελευταία ημέρα του «Fintech Challenge ’17», όλες οι ομάδες παρουσίασαν τις ιδέες τους και στη συνέχεια πενταμελής κριτική επιτροπή επέλεξε τις νικήτριες ομάδες, με βάση το επίπεδο καινοτομίας, τη δυνατότητα άμεσης εφαρμογής και τον βαθμό στον οποίο ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του χρηματοοικονομικού τομέα.

Το πρώτο βραβείο απέσπασε η ομάδα Expendzen (Κ. Οικονόμου, Ν. Παππάς, Στ. Μάνος) με την εφαρμογή για την απλοποίηση των διαδικασιών εγκρίσεων, αποστολής τιμολογίων και παρακολουθήσεως εταιρικών δαπανών. Το 2ο βραβείο έλαβε η GIVEnTRUST (Δ. Γερογιάννης, Αλ. Πολύζος, Κ. Τσιούνης, Χρ. Νικολούδης, Ο. Τσιλιμίγκρα, Μ. Αδαμόπουλος) που ανέπτυξε ένα ολοκληρωμένο σύστημα για διαφάνεια και μεγιστοποίηση της αποδόσεως των δωρεών, με χρήση τεχνολογίας blockchain, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών σε περιστατικά όπως οι πρόσφατες πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής. Το 3ο βραβείο έλαβε η Nexobi (Γ. Αδαμίδης, Ν. Ζαρδαβάς, Στ. Σαμαράς) με την ανάπτυξη μιας cloud πλατφόρμας για μικρές επιχειρήσεις.

Η 1η νικήτρια ομάδα λαμβάνει 5.000 ευρώ από την Alpha Bank, καθώς και επιχειρηματική και τεχνολογική καθοδήγηση για τρεις μήνες από τη Microsoft, η 2η νικήτρια το ποσό των 3.000 ευρώ και τη δυνατότητα να παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια, στο πλαίσιο του MIT Enterprise Forum Greece Startup Competition και η 3η νικήτρια ομάδα το ποσό των 1.000 ευρώ. Ολες οι ομάδες που διακρίθηκαν θα λάβουν δωρεάν συμβουλευτικές, φορολογικές και νομικές υπηρεσίες από την EY Ελλάδος καθώς και δωρεάν πρόσβαση στο Microsoft Cloud.

«Το “Fintech Challenge ’17” είναι μια νέα πρωτοβουλία της Alpha Bank, η οποία εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού, το οποίο εφαρμόζει ήδη η τράπεζα», επισήμανε ο κ. Σπύρος Φιλάρετος, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank.



kathimerini.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα