ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Επενδυτικό πρόγραμμα 34 δισ. ευρώ για ηλεκτρικά αυτοκίνητα ανακοίνωσε η Volkswagen

H Volkswagen ενέκρινε σήμερα ένα επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 34 δισ. ευρώ, επιταχύνοντας τις προσπάθειές της να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου από πλευράς πωλήσεων οχημάτων θα διαθέσει τα χρήματα αυτά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αυτοκίνητα που κινούνται μόνα τους και νέες υπηρεσίες κίνησης έως το τέλος του 2022, όπως ανακοίνωσε μετά από συνεδρίαση του εποπτικού συμβουλίου της.

«Με τον προγραμματισμό μόλις να έχει εγκριθεί, βάζουμε τις βάσεις για να κάνουμε τη Volkswagen νούμερο 1 παίκτη στην ηλεκτροκίνηση έως το 2025», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ματίας Μίλερ, σε συνέντευξη Τύπου.

Οι προβλεπόμενες δαπάνες είναι σημαντικά μεγαλύτερες από τα 20 δις. ευρώ, στα οποία είχε αναφερθεί πριν από δύο μήνες για επενδύσεις σε ηλεκτρικά και αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα έως το 2030.

Τα ηλεκτρικά και αυτό-οδηγούμενα οχήματα θεωρούνται ευρύτατα ως η βάση των μελλοντικών μεταφορών, αλλά οι πρωτοπόρες εταιρείες, όπως η Tesla και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες εξακολουθούν να επεξεργάζονται πώς θα βγάζουν χρήματα από αυτά, καθώς η φτωχή υποδομή για τη φόρτιση μπαταριών και το υψηλό κόστος των μπαταριών επηρεάζουν αρνητικά τη ζήτηση των πελατών.Πηγή: Reuters


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]