Τα 20 μεγάλα έργα που θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2018

Είκοσι μεγάλα έργα πρόκειται να ολοκληρωθούν και να λειτουργήσουν μέχρι τα τέλη του 2018. Μιλάμε για έργα σημαντικά που θα αλλάξουν την καθημερινότητα μας και θα βοηθήσουν στην βελτίωση των συγκοινωνιών και όχι μόνο. Σημειώνεται ότι οι χρόνοι παράτασης μπορεί να αλλάξουν λόγω της ρευστότητας που υπάρχει στα δημόσια έργα της χώρας.

MEΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ 2017

Στο επόμενο διάστημα θα έχουμε σιδηροδρομικών παραδόσεων. Συγκεκριμένα αναμένουμε την παράδοση του Θριάσιου Πεδίου, το νέο τμήμα με διπλή γραμμή και ηλεκτροκίνηση από Τιθορέα μέχρι Λιανοκλάδι μήκους 52χλμ που περιλαμβάνει την μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα της χώρας στο Καλλίδρομο με 9χλμ και την ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Αθήνα-Πειραιάς. Επίσης ολοκληρώνεται το έργο στο λιμάνι της Πάτρας αλλά και το οδικό έργο σε τμήμα του άξονα Λαμία-Καρπενήσι.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ-ΜΑΡΤΙΟΣ 2018

Σε αυτό το χρονικό σημείο αναμένεται η ολοκλήρωση του σιδ.έργου Πολύκαστρο-Ειδομένη και η υποδομή στο σιδηροδρομικό τμήμα Ροδοδάφνη-Ψαθόπυργος που περιλαμβάνει τη μεγάλη Σιδηροδρομική Σήραγγα Παναγοπούλας μήκους 4,5χλμ. Ολοκληρώνεται η ηλεκτρική διασύνδεση Κυκλάδων και ο Προβλήτας ΙΙΙ στο Ικόνιο, στο Λιμάνι του Πειραιά.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ-ΜΑΙΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2018

Ολοκληρώνονται τα έργα στο Αεροδρόμιο Μακεδονία. Ολοκληρώνεται και λειτουργεί η επέκταση του Τραμ στον Πειραιά. Ολοκληρώνεται το έργο της Ανισοπεδοποίησης της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης. Ολοκληρώνονται τα έργα στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων. 

ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018

Ολοκληρώνεται το τελευταίο τμήμα του σιδ.διαδρόμου Αθήνα-Θεσσαλονίκη από το Λιανοκλάδι μέχρι τον Δομοκό. Ολοκληρώνεται και λειτουργεί μετά από 10 χρόνια το σιδηροδρομικό τμήμα Κιάτο-Αίγιο με διπλή γραμμή. Ολοκληρώνεται ο Περιφερειακός Κατερίνης.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018

Ολοκληρώνεται το έργο της ανισοπεδοποίησης των σιδ.γραμμών στη Μενεμένη. Στα οδικά έργα ολοκληρώνονται τα τμήματα Γούρνες-Χερσόνησος, Αγία Βαρβάρα-Απομαρμά, Αγρίνιο-Άγιος Βλάσης και ο οδικός άξονας Θεσσαλονίκη-Δοϊράνη.



Νίκος Καραγιάννης
ypodomes.com


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα