Τουλάχιστον τρεις οι υποψήφιοι για το King George

Υπόψη του διοικητικού συμβουλίου της Eurobank, η οποία διενεργεί το διαγωνισμό για την πώληση του ακινήτου που στεγάζει το ιστορικό ξενοδοχείο King George στην πλατεία Συντάγματος, θα τεθούν σήμερα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Capital.gr, οι δεσμευτικές οικονομικές προσφορές που υποβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο οτι θα εξεταστούν οι προσφορές 3-4 υποψήφιων επενδυτών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον. 

Στη συνέχεια θα ενημερωθεί για το ύψος της μεγαλύτερης προσφοράς η Λάμψα Α.Ε., συμφερόντων του ομίλου Λασκαρίδη (ιδιοκτήτριας του γειτονικού ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρετανία"), η οποία έχει μισθώσει το ακίνητο και- όπως προβλέπεται από τη συμφωνία μίσθωσης- διατηρεί το δικαίωμα τελικής άρνησης επί της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Η Eurobank ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας πώλησης του ακινήτου, ορίζοντας ως προθεσμία για τη μη δεσμευτική εκδήλωση ενδιαφέροντος τη 12η Ιουνίου. Σημειώνεται πως το King George στα τέλη της δεκαετίας αποκτήθηκε από την Τράπεζα Κρήτης και, μετά την πτώχευση της τελευταίας, πέρασε στον έλεγχο του ομίλου EFG Eurobank. 

Το ξενοδοχείο έχει συνολική επιφάνεια 9.450 τ.μ. και διαθέτει συνολικά 102 δωμάτια. Σύμφωνα με τη χρήση του 2016 για την Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα Α.Ε., είχε πληρότητα 69%, μέση τιμή ανά δωμάτιο 240 ευρώ και πραγματοποίησε έσοδα 8,5 εκατ. ευρώ.


capital.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα