Με Hyatt η μεγάλη επιστροφή του Athens Ledra

Μετά από τα δύο χρόνια του «λουκέτου» το Athens Ledra θα κάνει τη μεγάλη επιστροφή στη λεωφόρο Συγγού το 2018 φέρνοντας το μεγάλο όνομα της γνωστής αλυσίδας Hyatt, η οποία από την πλευρά της, αναζητούσε εδώ και καιρό να βρεί ένα καλό «πάτημα» για την ηχηρή παρουσία της στην αθηναϊκή ξενοδοχειακή αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επενδυτικό σχήμα των νέων ιδιοκτητών, της αμερικανικής Hines και της Henderson Park και με τον όμιλο του Γιάννη Δασκαλαντωνάκη να έχει αναλάβει να «τρέξει» το κομμάτι της διαχείρισης συμφώνησε, μετά από τις διαπραγματεύσεις των τελευταίων μηνών, με την Hyatt προκειμένου η ιστορική μονάδα της λεωφόρου Συγγρού να ενταχθεί κάτω από την «ομπρέλα» της Hyatt Regency, η οποία έχει συνδέσει το όνομά της κυρίως με την αγορά της συμπρωτεύουσας και διαθέτει ισχυρή παρουσία διεθνώς στο κομμάτι του επαγγελματικού τουρισμού και όχι μόνο. Η Hyatt Regency αντιστοιχεί στην κατηγορία «premium» των ξενοδοχείων του ομίλου Hyatt με 160 και πλέον αστικά ξενοδοχεία και resorts, σε όλο τον κόσμο, Αμερική, Ευρώπη, Ασία, περιοχή Αυστραλίας- Ειρηνικού, Αφρική.

Παράλληλα, οι νέοι επενδυτές που απέκτησαν το ξενοδοχείο μετά από τη διαδικασία του πλειστηριασμού στις αρχές του προηγούμενου καλοκαιριού με ένα τίμημα λίγο υψηλότερο των 33 εκατ. ευρώ, έχουν ... φουλάρει τις μηχανές και πραγματοποιούν αυτή την περίοδο επαφές και συζητήσεις και για το θέμα της ανακαίνισης του ξενοδοχείου, που με βάση το αρχικό επενδυτικό τους πρόγραμμα θα αντιστοιχεί στα πέριξ των 8 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία επιλογής της εταιρείας που θα αναλάβει το lifting του ξενοδοχείου βρίσκεται σε εξέλιξη και αποτελεί μάλιστα ένα από τα νέα, σημαντικά ιδιωτικά έργα για την κατασκευαστική αγορά της Αθήνας, δεδομένου ότι ειδικά όσον αφορά τις ιδιωτικές κατασκευές επικρατεί λόγω κρίσης πλήρης «ανομβρία». Στόχος είναι η όσο το δυνατόν συντομότερη επιλογή του αναδόχου ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες και να ανοίξει εκ νέου η μονάδα, η οποία είχε κλείσει στα τέλη Μαϊου του 2016 λόγω των συσσωρευμένων οφειλών σε Δημόσιο, προμηθευτές και τράπεζες.

Οι νέοι ιδιοκτήτες επιθυμούν να ανοίξουν εκ νέου γρήγορα τη μονάδα της λεωφόρου Συγγρού δεδομένης της μεγάλης ζήτησης που παρουσιάζει αυτή την στιγμή η ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας, με τις προοπτικές μάλιστα να παραμένουν ευνοϊκές και για το νέο έτος, αφού πλέον καταβάλλονται προσπάθειες ώστε η ελληνική πρωτεύουσα να προωθηθεί περισσότερο τόσο ως προορισμός Σαββατοκύριακου όσο και στο κομμάτι του επαγγελματικού τουρισμού και της διοργάνωσης συνεδρίων.



newmoney.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα