Content Sharing: 5 Τρόποι για να Κάνεις το Περιεχόμενό σου, Viral

Σου έχει τύχει ποτέ να δεις ένα κακό προς μέτριο post, να λαμβάνει εκατοντάδες likes, κοινοποιήσεις και comments;

Η ιδέα που θα περνούσε σίγουρα από το μυαλό σου θα ήταν “Το δικό μου περιεχόμενο είναι μακράν καλύτερο! Γιατί όμως δεν λαμβάνει το ίδιο engagement; Γιατί οι χρήστες δεν το διαμοιράζονται;”

Όλοι οι μεγάλοι publishers έχουν περάσει από τη φάση της απογοήτευσης όταν το περιεχόμενο τους μένει στάσιμο -και όχι μόνο. Από bloggers, content marketers μέχρι και social media experts, έχουν απορήσει για το τι πάει λάθος με το περιεχόμενο που παράγουν.

Τι μπορείς όμως να κάνεις γι’ αυτό; Υπάρχει κάποιος τρόπος για να το αντιμετωπίσεις;

Content is King, but distribution is queen…and she wears the pants

Το περιεχόμενο είναι βασιλιάς, κανένας πλέον που ανήκει στο digital marketing δεν μπορεί να το αρνηθεί. Αν το περιεχόμενό σου συναρπάζει, προκαλεί το ενδιαφέρον και -το πιο σημαντικό- λύνει προβλήματα, τότε η επιτυχία είναι εγγυημένη. Σωστά;

Όχι και τόσο…Αναμφισβήτητα, ο στόχος σου θα πρέπει πάντα να είναι το ποιοτικό περιεχόμενο. Θέλεις τους επισκέπτες σου να αποχωρούν ικανοποιημένοι αφού διαβάσουν αυτό που έχεις δημιουργήσει γι’ αυτούς.

Αλλά και πάλι, δεν είναι αρκετό. Το να κάνεις τους ανθρώπους να μοιράζονται αυτά που γράφεις, απαιτεί πολλά περισσότερα από μια εξαιρετική συγγραφική ικανότητα.

Όπως και με άλλες πτυχές της επιχειρηματικότητας, η ικανότητα του να κάνεις το περιεχόμενο σου viral έχει να κάνει περισσότερο με το PR (public relationships), από οτιδήποτε άλλο.

Δες μερικές συμβουλές για να δεις το περιεχόμενό σου να εξαπλώνεται…σαν φωτιά!

1. Το sharing αποτελεί μια αμφίδρομη διαδικασία

Εάν θέλεις να δεις το περιεχόμενό σου να διαμοιράζεται και τον κόσμο να μιλάει γι’ αυτό, ένας από τους καλύτερους τρόπους είναι να γίνεις εσύ ο πιο φανατικός sharer. Βρες άλλους bloggers, influencers ή δημοσιογράφους που είναι στο ίδιο, ή σε παρόμοιο industry με το δικό σου και μοιράσου το περιεχόμενό τους με το κοινό σου! Εάν το κάνεις αυτό με συνέπεια, είναι πιθανό να λάβεις κάποιο αμοιβαίο share σε αντάλλαγμα. Ωστόσο, μη βιαστείς…αυτό δεν πρόκειται να γίνει μέσα σε μια νύχτα. Υπομονή και επιμονή!


2. Μοιράσου με το σωστό τρόπο

Όταν μοιράζεσαι το περιεχόμενο άλλων χρηστών, μη το κάνεις να μοιάζει σαν αγγαρεία. Προσπάθησε να είσαι δημιουργικός και να “πουλήσεις σωστά” την δουλειά τους. Αυτό θα δείξει ότι σέβεσαι το χρόνο και την προσπάθεια που κατέβαλαν ώστε να δημιουργήσουν αυτό το περιεχόμενο, και έτσι θα κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους.


3. Ρώτα (ευγενικά)

Όπως και με τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, δεν θα πάρεις ποτέ αυτό που θες χωρίς να το ζητήσεις. Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι να ρωτάς τους σωστούς ανθρώπους, με το σωστό τρόπο. Προσπάθησε να μην απαιτείς και να μην γίνεσαι κουραστικός (πραγματικά, δεν ξέρετε πόσοι τέτοιοι κυκλοφορούν). Ξεκίνα τη συζήτηση με αυτούς που σε ενδιαφέρουν με ευγενικό τρόπο, και τόνισε το πόσο πολύ θα επωφεληθείς εάν αυτοί κοινοποιήσουν το περιεχόμενό σου. Μια καλή συμβουλή είναι να στοχεύσεις σε ανθρώπους, των οποίων το κοινό θα ενδιαφερθεί για το περιεχόμενό σου. Ένα άρθρο για SEO τι απήχηση μπορεί να έχει σε ένα blog για αυτοκίνητα; Play smart!


4. Μίλησε για άλλους

Εάν κάποιος σε αναφέρει σε μια δημοσίευσή του, θα το μοιραζόσουν με το κοινό σου; Πιθανότατα, ναι! Προσπάθησε όμως να μην το παρακάνεις κάθε φορά που κάποιος αναφέρεται σε εσένα. Αντ’ αυτού, μια πολύ ωραία ιδέα θα ήταν να χρησιμοποιείς ένα σχετικό απόσπασμα ή ιδέα από κάποιον στις αναρτήσεις σου. Π.χ., “Όπως είπε ο κ. Δημητρίου στο σεμινάριο περί Growth Marketing…”. Έτσι, βελτιώνεις τις σχέσεις σου με σημαντικούς ανθρώπους που…ποτέ δεν ξέρεις αν θα τους χρειαστείς ή θα τους συναντήσεις σε μια μελλοντική δουλειά.


5. Κάνε γνωριμίες

Δεν είσαι ο μόνος φιλόδοξος επαγγελματίας εκεί έξω, που θέλει να δει το περιεχόμενό του να γίνεται viral. Υπάρχουν εκατοντάδες ταλαντούχοι άνθρωποι με το ίδιο όραμα και στόχους με εσένα. Άφησε τον ανταγωνισμό στην άκρη και προσπάθησε να τους προσεγγίσεις και να μοιραστείτε ιδέες, εργαλεία και σκέψεις σχετικά με όσα σας ενδιαφέρουν. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρεις να στήσεις ένα πανίσχυρο δίκτυο γνωριμιών που μόνο μπροστά θα μπορεί να σε πάει. Πέρα από αυτά, ίσως να δημιουργηθούν και κάποιες ισχυρές φιλίες!

Ακολούθησε αυτές τις συμβουλές και σίγουρα θα δεις το περιεχόμενό σου να διαμοιράζεται πολύ περισσότερο.

Αν πάλι θες να μάθεις περισσότερα tips & tricks για το content marketing, σε περιμένουμε στο https://www.grow-digital.gr/.



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα

Εισάγετε το email σας