ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Αναξιοποίητες οι ιαματικές πηγές στην Ελλάδα

Σε 752 διαφορετικά γεωγραφικά σημεία αναβλύζουν πηγαία νερά πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία στην Ελλάδα.

Ωστόσο ο πλούτος αυτός έχει μείνει αναξιοποίητος, καθώς μόνο 109 είναι ενεργοποιημένες και οι 43 είναι αναγνωρισμένες με Φ.Ε.Κ. για θεραπευτικές ενδείξεις και αντενδείξεις. Η Ευρώπη έχει συνολικά 1.400 ανεπτυγμένες λουτροπόλεις, στις οποίες απασχολούνται 750.000 άτομα με ετήσιο τζίρο 45 δισ. ευρώ από τις 180 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις.

Πρόκειται για έναν κλάδο ταχέως αναπτυσσόμενο, όπως τονίστηκε στο 3ο Πανελλήνιο Συνέριο Ιαματικής Ιατρικής που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο «Γαλήνη» στα Καμένα Βούρλα, με θέμα «Επικαιροποίηση της Ιαματικής Ιατρικής υπό το πρίσμα της ολιστικής προσέγγισης». Το συνέδριο διοργανώνει η Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής, με πρόεδρο τον καθηγητή Δερματολογίας Κωνσταντίνο Κουσκούκη και συνδιοργανωτές τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη και τον Δήμαρχο Δήμου Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου κ. Συκιώτη.

«Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε ποιότητα και μοναδικότητα των ιαματικών φυσικών πόρων, έχει απεριόριστη δυναμική ανάπτυξης των κέντρων θαλασσοθεραπείας, λόγω της τεράστιας ακτογραμμής της και του εξαίρετου βιοκλίματος. Μπορεί να παρέχει υπηρεσίες όλου του φάσματος της Ιαματικής Ιατρικής και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Σε συνδυασμό με την πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά της, σε ένα εξαιρετικά όμορφο φυσικό περιβάλλον βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης και τη φημισμένη μεσογειακή διατροφή θα μπορούσε να αποτελεί τον ιδανικό προορισμό», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής Κωνσταντίνος Κουσκούκης.

Εκανε λόγο για ευοίωνες προοπτικές ανάπτυξης, τονίζοντας ότι οι υπηρεσίες ιαματικής ιατρικής στα ιαματικά κέντρα και κέντρα θαλασσοθεραπείας παρέχονται βάσει αυστηρού επιστημονικού πρωτοκόλλου για 21 ημέρες ανά εξάμηνο και δια βίου, καθιστώντας τους ασθενείς - τουρίστες αναγκαστικούς repeaters.

Οι υπηρεσίες ιαματικής ιατρικής διαρκούν μόνο 20΄ ημερησίως, δίνοντας άφθονο ελεύθερο χρόνο στους αποδέκτες των υπηρεσιών για κάλυψη των βιωματικών εμπειριών που θέλουν να αποκτήσουν από τις δραστηριότητες όλων των ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Εξήγησε ότι ο Τουρισμός Υγείας είναι ένα σύνθετο σύνολο από υπηρεσίες που μετέχουν, πάροχοι υγείας (κλινικές, νοσοκομεία, κέντρα αποκατάστασης και αιμοκάθαρσης), πάροχοι υπηρεσιών φιλοξενίας και μεταφοράς, ασφαλιστικοί οργανισμοί υγείας (ιδιωτικές εταιρίες, φορείς κοινωνικής ασφάλισης), οργανισμοί πιστοποίησης υπηρεσιών Τουρισμού Υγείας και Medical Tourism Facilitators. Αναφέρθηκε στις σύγχρονες τάσεις παγκοσμίως, τονίζοντας ότι η παραδοσιακή υδροθεραπεία λαμβάνει τη μορφή της Ιαματικής Ιατρικής, απευθύνεται όχι μόνο σε ασθενείς τουρίστες αλλά και στους συνοδούς τους, καθώς και σε υγιή άτομα και συνδυάζει διακοπές και υπηρεσίες πρόληψης, διατήρησης ή βελτίωση της υγείας.


ered.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]