Στην Κρήτη Πολωνοί εισαγωγείς τροφίμων

Εισαγωγείς τροφίμων, εμπορικοί αντιπρόσωποι από μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στη Πολωνία και καταστήματα ντελικατέσεν, βρίσκονται στη Κρήτη προσκεκλημένοι της Περιφέρειας Κρήτης και της ελληνικής πρεσβείας στη Πολωνία, με κύριο στόχο την ενίσχυση των εξαγωγών κρητικών προϊόντων στη πολωνική αγορά.

Η πρωτοβουλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής πολιτικής εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κρήτης, για την προβολή και προώθηση των κρητικών προϊόντων στην ευρωπαϊκή αγορά, με τους Πολωνούς εισαγωγείς που ενδιαφέρονται να εισάγουν κρητικά ποιοτικά προϊόντα στην αναπτυσσόμενη Πολωνική αγορά - ελαιόλαδο, τυροκομικά, βότανα, κρασί κ.α. - να αναγνωρίζουν την ποιότητα των κρητικών προϊόντων, της κρητικής διατροφή και το ποιοτικό τουριστικό προϊόν του νησιού.

Οι Πολωνοί εισαγωγείς βρέθηκαν χθες και στο Επιμελητήριο Ηρακλείου όπου είχαν επιχειρηματικές συναντήσεις με εκπροσώπους κρητικών επιχειρήσεων από Ηράκλειο και Λασίθι, ενώ αύριο θα επισκεφθούν το Επιμελητήριο Ρεθύμνου για να συναντηθούν με εκπροσώπους επιχειρήσεων από το Ρέθυμνο και τα Χανιά.

Συνολικά, στα επιμελητήρια Ηρακλείου και Ρεθύμνου, 65 κρητικές επιχειρήσεις συμμετέχουν σε πάνω από 200 στοχευμένες συναντήσεις με τους Πολωνούς αγοραστές, οι οποίοι ενδιαφέρονται για συγκεκριμένα προϊόντα όπως είναι το ελαιόλαδο, τυροκομικά, τα βότανα, και το κρασί.

Ο σύμβουλος οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Βαρσοβία, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε πως «η Πολωνία είναι μια ανερχόμενη αγορά, η οικονομία έχει διπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια και ανεβαίνει συνέχεια με ένα ρυθμό αξιοζήλευτο. Ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για ελληνικά προϊόντα και στις μεγάλες πόλεις αλλά και σε μικρότερες. Εκεί που έχουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα είναι ο τουρισμός μας, η Ελλάδα είναι ο πρώτος τουριστικός προορισμός για τους Πολωνούς. Οι Πολωνοί αγαπάνε την Ελλάδα - αυτό σημαίνει ότι θα γυρίσουν στην πατρίδα τους και θα αναζητήσουν τα ελληνικά προϊόντα που τα γεύτηκαν και τους άρεσαν. Είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία εξωστρέφειας της Περιφέρειας… Είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι τα πράγματα θα είναι θετικά για την εξαγωγική δραστηριότητα της Κρήτης προς την Πολωνία».



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα