Αλλάζει... ταυτότητα το πιο γνωστό ξενοδοχείο της Ελλάδας

Αλλαγή… ταυτότητας πραγματοποιεί το γνωστότερο, ίσως, ξενοδοχείο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, το Hilton Αθηνών θα παραμείνει στη γνωστή αλυσίδα αλλά θα αλλάξει όνομα.

Πλέον θα ονομάζεται Conrad Hotels μετά και την ανακαίνιση που θα αλλάξει ριζικά το προφίλ της σημερινής μονάδας, δυναμικότητας 500 δωματίων, δημιουργώντας νέες ιδιωτικές κατοικίες και θεματικούς εμπορικούς και γαστρονομικούς χώρους εντός του συγκροτήματος.

Το όνομα Conrad είναι προς τιμή του ιδρυτή της αλυσίδας και γιου του Κόνραντ Νίκολσον Χίλτον αμερικανού ξενοδόχου και θεμελιωτή της παγκόσμιας εταιρείας Hilton Hotel Corporation.

Το Conrad Hotels & Resorts, που ιδρύθηκε με στόχο τη λειτουργία ενός ελίτ δικτύου πολυτελών ξενοδοχείων και θέρετρων στους κυριότερους προορισμούς του κόσμου παρουσίασε την πρώτη του ιδιοκτησία το 1985. Από τότε έχει αναπτύξει τη συλλογή του και τώρα διαθέτει 23 βραβευμένα ξενοδοχεία και θέρετρα που βρίσκονται σε μοναδικούς προορισμούς αναψυχής σε Ασία, Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αμερική.

Τα επίσημα εγκαίνια του Hilton Αθηνών έγιναν στις 20 Απριλίου 1963 με τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις που συγκέντρωσαν εκλεκτούς καλεσμένους απ' όλον τον κόσμο και αποτέλεσαν πρωτοφανές γεγονός για τα κοσμικά χρονικά της πόλης. Στην τελετή των εγκαινίων παρέστη ο ιδρυτής της γνωστής ξενοδοχειακής αλυσίδας, Κόνραντ Χίλτον, ο οποίος είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Συμφωνώ με όσους πιστεύουν ότι το ξενοδοχείο Hilton Αθηνών είναι το ωραιότερο Hilton του κόσμου».

Ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, έγιναν έργα ανακαίνισης και προσθήκης νέας πτέρυγας από τα αρχιτεκτονικά γραφεία των Αλέξανδρου Τομπάζη και Χάρη Μπουγαδέλη. Το 2004, το Hilton Αθηνών ήταν η επίσημη έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ενώ το 2011 ήταν η έδρα της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics, που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα.



ered.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα