Η Alphabet σπάει το «φράγμα» των 700 δισεκατομμυρίων

Η μητρική εταιρεία της Google, η Alphabet, αναμένεται να γίνει η δεύτερη εταιρεία στις ΗΠΑ που η χρηματιστηριακή της αξία θα σπάσει το «φράγμα» των 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μετά την ολοκλήρωση των συναλλαγών της Πέμπτης, οι μετοχές της Alphabet ανήλθαν σε επίπεδα-ρεκόρ για τα δεδομένα της εταιρείας και όλα δείχνουν πως κατά την έναρξη των συναλλαγών της Παρασκευής στη Wall Street, η Alphabet θα ακολουθήσει τον δρόμο που πρώτη χάραξε η Apple.

Μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου χρήσης, οι μετοχές της Alphabet κατέγραψαν κέρδη της τάξης του 3%. Η κεφαλαιοποίηση του τεχνολογικού κολοσσού ξεπέρασε τα 679,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Έχουν περάσει μόλις 131 ημέρες από τότε που η εταιρεία έσπασε το «φράγμα» της κεφαλαιοποίησης των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων και οδεύει ήδη για το «φράγμα» των 700 δισεκατομμυρίων.

Ήδη, οι μετοχές της Alphabet έχουν ενισχυθεί κατά 25,1% εντός του 2017, ενώ ο δείκτης S&P 500 στον οποίο είναι εισηγμένη έχει ενισχυθεί κατά 14,4%.


enikonomia.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα