«Σαρώνει» το Airbnb στην Αθήνα: Δείτε τις πιο δημοφιλείς περιοχές

Το φαινόμενο Airbnb έχει καταφέρει να κατακτήσει και την Ελλάδα, καθώς περισσότερα από 42.000 ακίνητα είναι διαθέσιμα για βραχυπρόθεσμη μίσθωση σε τουρίστες μέσω της πλατφόρμας.

Όπως είναι φυσικό οι γειτονιές του κέντρου της Αθήνας συγκεντρώνουν τις περισσότερες αγγελίες μισθώσεων στην πασίγνωστη ηλεκτρονική πλατφόρμα. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», στο ιστορικό κέντρο (Σταδίου, Ερμού, Πειραιώς) και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, όπως επίσης και στο Κουκάκι και στον Νέο Κόσμο, εντοπίζεται η μεγαλύτερη συγκέντρωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η εφημερίδα, στην Πλάκα καταγράφονται 681 αγγελίες, στην περιοχή Εξαρχείων-Μουσείου-Νεάπολης υπάρχουν 500 και στο Κουκάκι 343, ένας αριθμός πάρα πολύ υψηλός δεδομένου ότι πρόκειται στην ουσία για μια περιοχή που εκτείνεται σε λίγα οικοδομικά τετράγωνα.

Συνολικά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου υπάρχουν διαθέσιμα για μίσθωση 5.150 ακίνητα μόνο μέσα από την Airbnb, χωρίς να υπολογίζονται παρεμφερείς πλατφόρμες και δραστηριότητες.

Οι γειτονιές της Αθήνας με τα περισσότερα ακίνητα προς ενοικίαση μέσω Airbnb:

«Εμπορικό «τρίγωνο», Πλάκα: 681

Μουσείο – Εξάρχεια – Νεάπολη: 500

Κουκάκι: 343

Νέος Κόσμος: 315

Παγκράτι: 296

Αμπελόκηποι: 269

Κολωνάκι: 202

Πλατεία Αττικής: 202

Ακρόπολη: 166

Θησείο: 152

Σε ετήσια βάση, τα ακίνητα αυτά συνιστούν μια αγορά της τάξεως των 1,7 δισ. ευρώ.

 

 

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα