Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Επένδυση 3,2 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο της Σίνδου Θεσσαλονίκης

Ψήφο εμπιστοσύνης στο εγχώριο επιχειρείν έδωσε η Ολυμπιακή Ζυθοποιία με μια επένδυση ύψους 3,2 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιό της στη Σίνδο Θεσσαλονίκης για τον εκσυγχρονισμό της γραμμής παραγωγής. 

Η νέα γραμμή παραγωγής, η οποία ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2017 και βρίσκεται ήδη σε πλήρη λειτουργία, αφορά την εμφιάλωση μπίρας σε βαρέλια pet 20 λίτρων. Πρόκειται για βαρέλια μιας χρήσης, τα οποία δεν περιέχουν αέρα στο εσωτερικό τους και δεν απαιτούν ανθρακικό για το σερβίρισμα της μπίρας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη διατήρηση της φρεσκάδας της μπίρας για 31 ημέρες από το άνοιγμα της συσκευασίας από 5 ημέρες που είναι στο γνωστό μεταλλικό βαρέλι.

Η δυναμικότητα της γραμμής, όπου θα παράγονται τα προϊόντα Μythos, Fix, Kaiser, Fix Dark ανέρχεται στα 250.000 εκατολίτρων ετησίως. Με την επένδυση αυτή η Ολυμπιακή ζυθοποιία θα δώσει έμφαση στο εγχώριο επιχειρείν καθώς η αυξημένη ζήτηση λόγω τουρισμού θα καλυφθεί ενώ θα δοθεί έμφαση και στις εξαγωγές που αντιστοιχούν στο 5% του συνολικού τζίρου της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας.

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία "ποντάρει" στην Ελλάδα καθώς οι συνολικές επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία (σημειωτέον θυγατρική του ομίλου Carlsberg) στην Ελλάδα εντός του 2017 στο εργοστάσιο της Σίνδου ανέρχονται σε 4,6 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά την περίοδο 2015-2018 υπολογίζονται επενδύσεις από την εταιρεία συνολικά (συμπεριλαμβανομένων και αυτών στο έτερο εργοστάσιο της Ριτσώνας) 22 εκατ. ευρώ. Το επενδυτικό πλάνο της την περίοδο 2014-2019 ανέρχεται σε 45 εκατ. ευρώ.



businessnews.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα