Νέο πρόγραμμα 120 εκατ. ευρώ για τουριστικές επιχειρήσεις

Καινούριο πρόγραμμα 120 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά σε νέες τουριστικές επιχειρήσεις προανήγγειλε ότι θα προκηρυχθεί τον επόμενο μήνα η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, απευθυνόμενη σε φορείς του τουρισμού στην Καλαμπάκα, με τους οποίους είχε προγραμματισμένη συνάντηση.

Ειδική αναφορά έκανε στην προσέλκυση νέων τουριστικών επενδύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας, επισημαίνοντας ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από ομίλους της ΗΠΑ, της Μέσης Ανατολής, της Ρωσίας, της Κίνας, αλλά και από τους μεγαλύτερους Τουριστικούς Οργανισμούς.

«Ο παγκόσμιος τουρισμός ψηφίζει Ελλάδα» τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Κουντουρά.

Η κ. Κουντουρά αναφέρθηκε και στην ομιλία που έκανε στο αναπτυξιακό συνέδριο στη Λάρισα, στα πλεονεκτήματα που εμφανίζει ο τουριστικός τομέας της Θεσσαλίας, τονίζοντας ότι η Θεσσαλία διαθέτει όλα τα συγκριτικά φυσικά πλεονεκτήματα και μπορεί να υποστηρίξει τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, και διαρκή τουριστική ανάπτυξη με όρους βιωσιμότητας όλα τα επόμενα χρόνια. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διαθέτει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, σε μορφές τουρισμού, όπως ο περιηγητικός και ο θρησκευτικός τουρισμός, με τα Μετέωρα να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των επισκεπτών από όλο τον κόσμο, και ειδικά από τη Ρωσία, επισήμανε η υπουργός.



enikonomia.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα