Γιατί οι πρωινοί τύποι τα πάνε καλύτερα στη δουλειά

Ωραίος ο ύπνος, καλύτερα το χουζούρεμα αλλά υπάρχουν και δουλειές που πρέπει να γίνουν. Και κάπου εδώ έρχεται η επιστήμη με σοβαρούς λόγους για να σε κάνει λίγο πιο πρωινό τύπο. Δεν είναι μόνο θέμα όρεξης, έχει να κάνει καθαρά κυρίως με το πόσο καλά τα πηγαίνεις στη δουλειά.

Ιδού 4 πράγματα που έχει να σου χαρίσει το πρωινό ξύπνημα και αξίζει να βάζεις το ξυπνητήρι πιο νωρίς απ' ό,τι μέχρι τώρα, σύμφωνα με τον συγγραφέα του "Two Awesome Hours: Science-Based Strategies to Harness Your Best Time and Get Your Most Important Work Done", Josh Davis.


Περισσότερη ενέργεια

Καλύτερη επίδοση στη δουλειά σημαίνει ότι ελέγχεις την πνευματική σου ενέργεια και αυτόματα έχεις περισσότερη όταν ξυπνάς το πρωί, υποστηρίζει ο Davis. «Ακόμη κι αν δεν κοιμήθηκες τέλεια αλλά αρκετά, πιθανότατα έχεις πολύ περισσότερη πνευματική ενέργεια να συγκεντρωθείς και να αφήσεις στην άκρη τα πιο ασήμαντα. Μπορείς να σκεφτείς δημιουργικά και συνήθως δεν είσαι στον αυτόματο πιλότο». Αυτό, σύμφωνα με τον συγγραφέα σημαίνει ότι εργάζεσαι πιο παραγωγικά. 
 
 
Λιγότερες αποφάσεις

Δουλεύοντας πολύ νωρίς το πρωί έχεις το πλεονέκτημα να μην χρειάζεται να λάβεις συχνά σημαντικές αποφάσεις, γιατί οι περισσότεροι ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει τη δουλειά, αναφέρει ο Davis. Έχεις όμως τη δυνατότητα να βάλεις προτεραιότητες και να εργαστείς πάνω σε αυτά που είναι πράγματι σημαντικά για σένα, κάτι που είναι πιο δύσκολο όταν σκάνε επείγοντα email την ώρα που είναι όλοι στα πόστα τους ή σε περιμένει το ένα meeting μετά το άλλο.


Λιγότεροι περισπασμοί

Το μυαλό είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να παρατηρεί τι γίνεται γύρω και η δύναμη της θέλησης δεν είναι αρκετή για να μένει κάποιος συγκεντρωμένος, λέει ο Davis. Όταν λοιπόν το μυαλό αρχίζει να κουράζεται είναι η ώρα που οι περισσότεροι αποσπώνται από διάφορα όπως το Facebook, το email, οι συνάδελφοι δίπλα κτλ.

Όπως σημειώνει όμως χρειάζεται να ταξιδεύει κανείς με το μυαλό του κάποιες στιγμές για να ξαναβρίσκει δυνάμεις. Σύμφωνα με τον Davis η καλύτερη ώρα της ημέρας για να κάνει όνειρα κανείς είναι το πρωί που γενικά υπάρχει λιγότερη πίεση.


Τα οφέλη της ηρεμίας

Απ' τα πηγαδάκια μέχρι διάφορους θορύβους, ένας τυπικός χώρος εργασίας είναι γεμάτος με παράγοντες που μπορούν να σε αποσπάσουν απ' αυτό που κάνεις, σημειώνει ο Davis. Το πρωί όμως είναι γενικά πιο ήσυχα κι αυτό σε κάνει πιο παραγωγικό, αφού ο θόρυβος κάνει πιο δύσκολη μια πνευματική εργασία, προσθέτει.



askmen.com

 

 

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα