Τέσσερις επενδύσεις άνω των 100 εκατ. ευρώ τον επόμενο μήνα σε ενέργεια και τουρισμό

Τον επόμενο μήνα θα δούμε τουλάχιστον τέσσερις μεγάλες νέες επενδύσεις, άνω των 100 εκατ. ευρώ, σε τουρισμό και ενέργεια, προανήγγειλε ο γ.γ. Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων Λόης Λαμπριανίδης μιλώντας χθες "Στο Κόκκινο" και το Στάθη Σχινά. Πάνω από 2 δισ. ευρώ τα επενδυτικά σχέδια στον αναπτυξιακό, με βάρος στην βιομηχανία και τη μεταποίηση.

Για τον αναπτυξιακό νόμο, είπε ότι «τα πράγματα εξελίσσονται πάρα πολύ καλά, είχαμε πολύ υψηλό αριθμό υποβολών αιτήσεων, πάνω από 800 σχέδια, συνολικού ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ», όταν στον προηγούμενο νόμο είχαν ενταχθεί μόλις 1.200 σχέδια σε τέσσερα χρόνια. Είναι επίσης εμφανής η στόχευση στην επαναβιομηχάνιση της χώρας, καθώς «το 58% αφορά βιομηχανία και αγροτοδιατροφή (μεταποίηση γεωργικών προϊόντων)», σημείωσε ο κ. Λαμπριανίδης. Ο ίδιος τόνισε τη σημασία του ότι «δεν μπήκαν μόνο μεγάλες επενδύσεις στον αναπτυξιακό νόμο, πάνω από 25% είναι ύψους μέχρι 500.000 ευρώ ... υπάρχουν πλέον και μικρά σχέδια, που δεν υπήρχαν πριν». Αναφέρθηκε επίσης και σε μεγάλες, στρατηγικές επενδύσεις εκτός του αναπτυξιακού, άνω των 100 εκατ. ευρώ, προαναγγέλλοντας ότι «τον επόμενο μήνα θα δούμε τουλάχιστον τέσσερις από αυτές, στον τουρισμό, την ενέργεια κτλ».

Τα τελευταία επίσημα στατιστικά στοιχεία φτάνουν μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2017 και όπως είπε ο κ. Λαμπριανίδης, «από το 2010 υπάρχει συνεχής μείωση των επενδύσεων, που αρχίζει να αντιστρέφεται το 2016. Συγκρίνοντας τα πρώτα εξάμηνα του διαστήματος 2010-2017, βλέπουμε ότι υπάρχει για πρώτη φορά αύξηση το 2016 (κατά 50 εκατ. ευρώ περίπου, στα 9,85 δισ. ευρώ και το πρώτο εξάμηνο του 2017 έχουν φτάσει στα 10,3 δισ. ευρώ).



energypress.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα