Οι startup που έχουν μπει στο στόχαστρο των μεγάλων τραπεζών

Λίγο καιρόν πριν, οι μεγαλύτεροι τραπεζικοί όμιλοι σε όλον τον κόσμο σνόμπαραν τις startup εταιρείες παροχής και ανάπτυξης υπηρεσιών χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (fintech) και έκλειναν τα αυτιά τους στις φωνές των αναλυτών που υποστήριζαν πως σύντομα αυτού του είδους οι εφαρμογές θα τους … φάνε τη δουλειά!

Σήμερα, σχεδόν το 50% των εταιρειών παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε παγκόσμια κλίμακα σχεδιάζει την εξαγορά μίας fintech startup μέσα στα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια, σύμφωνα με έρευνα της PricewaterhouseCoopers. Μάλιστα, οκτώ στα δέκα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προβλέπουν τη σύναψη στρατηγικών συνεργασιών με ανταγωνιστές τους σε ψηφιακές πλατφόρμες μεταφοράς χρημάτων, με στόχο την αναδιαμόρφωση της χρηματοοικονομικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα οι startup εταιρείες παροχής και ανάπτυξης υπηρεσιών χρηματοοικονομικής τεχνολογίας μετατοπίζονται σε μία νέα φάση σύναψης συμφωνιών με σημαντικούς τραπεζικούς ομίλους τόσο στην Ευρώπη και την Αμερική, όσο και στις αγορές της Ασίας και της Αφρικής.


enikonomia.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα