Πώς μια στιγμή αμφιβολίας άλλαξε τo Foursquare

της Polina Marinova

Ο Dennis Crowley της Foursquare αφηγείται τη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν πλέον το κατάλληλο άτομο για να ηγηθεί της εταιρείας που είχε συνιδρύσει. Αυτή είναι η ιστορία του Crowley όπως την αφηγήθηκε στην Polina Marinova.

Όταν βγήκε το βιβλίο του Nick Bilton, Hatching Twitter, δεν μπορούσα να το αποχωριστώ. Ήταν στις αρχές Δεκεμβρίου του 2013, και είχα φτάσει στο σημείο εκείνο όπου το συμβούλιο της Twitter αντικαθιστά τον συνιδρυτή Evan Williams ως CEO.

Λίγες μέρες αργότερα, έλεγξα το email μου για να δω μια συνάντηση στο ημερολόγιό μου. Έλεγε: «Ο Dennis συναντά τον Ben και τον Albert». Με άλλα λόγια, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Foursquare, Ben Horowitz και Albert Wenger, ήθελαν να συναντηθούν μαζί μου, δηλαδή με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Foursquare. «Ω Θεέ μου! Θα απολυθώ, όπως στο βιβλίο», σκέφτηκα.

Εκείνη την Πέμπτη μπήκα στο γραφείο της Foursquare στη Νέα Υόρκη για να βρω τον Ben και τον Albert να κάθονται ήδη στο τραπέζι της αίθουσας συνεδριάσεων. Ήταν στην άλλη άκρη, γι ‘αυτό κάθισα ακριβώς απέναντί τους στην πλευρά που ήταν πιο κοντά προς εμένα. Θυμάμαι τον εαυτό μου να σκέφτεται: «Ίσως να μην έχω πια δουλειά αφού φύγω από εδώ». Άρχισαν να μιλούν για την εταιρεία και να με ρωτούν για τα καλοκαιρινά μου σχέδια.

«Κύριοι, αν έχετε κάτι να μου πείτε, απλά πείτε το. Μη διστάζετε, πείτε μου τα νέα» είπα. Φαίνονταν μπερδεμένοι και με ρώτησαν σε ποια «νέα» αναφερόμουν. «Μα εσείς δεν είστε εδώ για να με απολύσετε αυτήν εδώ τη στιγμή που μιλάμε;» αναρωτήθηκα. Και μου απάντησαν: «Τι συμβαίνει με σένα; Εμείς απλά θέλαμε να κάνουμε τη συνηθισμένη συνάντηση πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές».

Και τότε κλήθηκα να εξηγήσω ότι διάβαζα το βιβλίο για την Twitter όταν αυτή η συνάντηση εμφανίστηκε στο ημερολόγιό μου. Αφού γελάσαμε γι ‘αυτό, ήρθε κι η πολύ σοβαρή στιγμή του «Λοιπόν, τελικά τι συμβαίνει; Γιατί νομίζεις ότι θα σε πηγαίναμε για απόλυση;».

Δεν ήμουν αρκετά σίγουρος πώς να απαντήσω. Η εταιρεία τα πήγαινε καλά, αλλά εγώ όχι. Άρχισα να τους λέω όλες τις αμφιβολίες μου για τον εαυτό μου. Τους είπα για τις προκλήσεις της δουλειάς και τις δυσκολίες της μετάβασης από μια εταιρεία εστιασμένη στον καταναλωτή σε μια εταιρεία εστιασμένη σε επιχειρήσεις. Και μετά έριξα τη βόμβα: «Δεν ξέρω αν είμαι το σωστό πρόσωπο για να ηγούμαι της Foursquare πλέον». Ήμουν το σωστό άτομο για να τη φτάσω σε εκείνο το σημείο, αλλά χρειαζόμουν βοήθεια.

Αυτή η στιγμή άγχους ήταν ο καταλύτης για να έχουμε μια ειλικρινή συζήτηση για το πώς οραματιζόμουν τον ρόλο μου στη Foursquare.

Για τα επόμενα δύο χρόνια, υλοποίησα ένα σχέδιο που περιελάμβανε την επέκταση της ομάδας διαχείρισης, την επιλογή του διαδόχου μου, και τη μετάβασή μου σε έναν ρόλο εκτελεστικού προέδρου. Τον Ιανουάριο του 2016, παραιτήθηκα από CEO της Foursquare.

Δεν είχα σκεφτεί να αλλάξω τον ρόλο μου μέχρι που βγήκα απ’ αυτή τη συνάντηση. Πριν απ’ αυτό, το μόνο που σκεφτόμουν ήταν: «Αυτή είναι μια σκληρή δουλειά και το να είμαι στο …τιμόνι δεν μου βγαίνει με φυσικότητα». Εκείνο το πρωί της Πέμπτης ήταν η πρώτη φορά που αντιλήφθηκα ότι θα ήταν καλύτερο για την εταιρεία να έχει έναν πιο έμπειρο ηγέτη. Ήμουν αρκετά συνειδητοποιημένος ώστε να γνωρίζω ότι είμαι καλός σε πολλά πράγματα, αλλά το συγκεκριμένο καθήκον δεν ήταν ένα από αυτά.



fortunegreece.com

 

 

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα